Suudi Prens’ten skandal çağrı: Türk mallarını boykot edin

Suudi Arabistan’ı yöneten Suud Ailesi’nden ilk kez boykot çağrısı geldi. Twitter’da 7.9 milyon kişinin takip ettiği ülkenin ünlü iş adamlarından Suudi Prens Al Saud, Türk ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı.

Suudi Prens’ten skandal çağrı: Türk mallarını boykot edin
Suudi Prens’ten skandal çağrı: Türk mallarını boykot edin
GİRİŞ 12.10.2020 08:57 GÜNCELLEME 12.10.2020 08:57
Bu Habere 191 Yorum Yapılmış

Son dönemde dış ticarette en fazla konuşulan konu 3.5 milyar dolarlık ihracat yaptığımız Suudi Arabistan’da Türk ürünlerine karşı uygulanan aşırı tedbirler. Gelen bilgilere göre Türk ürünleri özellikle gıda alanındaki konteynerler haftalarca gümrüklerde bekletiliyor, Suudi şirketlerine Made in Turkey damgalı ürün almamaları telkin ediliyor, bunun için resmi kurumlarda imzalar alınıyor, Türkiye’de yatırım yapanlara mahalle baskısı kuruluyor, Suudi Arabistan’da çalışan Türklerin sözleşmeleri feshediliyor.

 

 

Suudi Arabistan'da skandal Türkiye hamlesi!

İLK ÇAĞRI TİCARET ODASI BAŞKANI'NDAN GELMİŞTİ

Hatırlayacağınız üzere Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’ın Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ajlan Al-Ajlan sosyal medyada Türk ürünlerine karşı ambargonun yürürlüğe girmesi gerektiğini ifade etmişti.

 

 

 

Aynı zamanda Suudi Arabistan Odalar Konseyi Başkanı da olan Ajlan Abdulaziz Al-Ajlan’ın ardından şimdi de ilk kez Suudi Arabistan’ı yöneten Suud Ailesi’nden boykot çağrısı geldi. Suudi Prens Abdulrahman Bin Musa’ad Al Saud, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar’daki Türk ordusunun Körfez'de güvenliği sağlamlaştırmaya yardımcı olduğunu açıklamasının ardından Suudi Prens, Türk ürünlerinin boykot edilmesi çağrısı yaptı.

Twitter’da 7.9 milyon kişinin takip ettiği aynı zamanda ülkenin ünlü bir işadamı da olan Suudi Prens, “Herkesi Türk ürünlerini boykot etmeye çağırıyorum” dedi.

Suudi Arabistan’ın kurucusu olan ilk Kral İbn Saud’un torunu olan Suudi Prens Abdulrahman Bin Musa’ad Al Saud, şu anda ülkeyi yöneten Veliaht Prens Salman bin Abdulaziz Al Saud ile yakın akraba. Veliaht Prensin babası olan şu andaki Kral, boykot çağrısı yapan Prens Abdulrahman Bin Musa’ad Al Saud’un amcası.

KAYNAK: DÜNYA
YORUMLAR 191
  • Hüseyin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu sudi çıplak krallar dedikleri kişileri türk mallarını boykot ediyor ama yahudiye gelince önlerinde eğilirler bir zaman gelecek sizi onlarda kurtaramayacak benim ecdadım o topraklarda çok hizmet etti hepsinin mekanı cennet olsun inşaallah biz türk milleti olarak sabırlıyız sızın sırtımızdan bizi hançerlerini unutmadık bir daha göstermiş oldunuz mallarımızı boykot çağrısı yaptınız siz değişmezsiniz siz kapımıza bir gün olarak geleceksiniz sızın güvendiniz o insanlar yanınada olacakmı sızın çıplak kralınız o zaman ne olacak bakalım alçaklar
    Cevapla
  • Omrdes 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok yerinde Bi karar önce kılıçdaroğlundan başlasınlar
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya'da "gavur-gavurluğunu yapıyor da" Müslüman görünümlü münafıkların yaptığı ihanet hepsinden ağır geliyor. Rabbim Müslüman düşmanı münafıklar ile onların kölesi olduğu zalimleri kahretsin.
    Cevapla
  • Mustafa tunç 3 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim bu İslam düşmanı yezidleri kahrı perişan etsin su bile vermiyelim bu yezitlere
    Cevapla
  • Hüseyin BULDU 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi perolunuz var Turkiyeyi tanımaz ambargo koymaya çalışırsınız petrol bitti zaman kapımızda yalvaracaksınız
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle