138 milyar TL'lik dev bütçe

Merkezi yönetim bütçesinde, ülke güvenliğinde görev alan kurumlara gelecek yıl 138 milyar liralık ödenek tahsis edildi. Ülke güvenliğinde görev alan kurumlara 2021 için ayrılan ödenek yüzde 15,7 arttı. En fazla ödenek artışı yüzde 30,3 ile Sahil Güvenlik Komutanlığında oldu

138 milyar TL'lik dev bütçe
138 milyar TL'lik dev bütçe
GİRİŞ 10.10.2020 12:15 GÜNCELLEME 10.10.2020 12:15
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Merkezi yönetim bütçesinde, ülke güvenliğinde görev alan kurumlara gelecek yıl 138 milyar liralık ödenek tahsis edildi.

Orta Vadeli Mali Plan (2021-2023) kapsamında, genel bütçeli kamu idareleri ile özel bütçeli idarelerin 2021 yılı bütçe ödenek teklif tavanları belirlendi.

Buna göre, savunma ve güvenlikle ilgili işlerde sorumluluk üstlenen kurumlara geçmiş yıllarda olduğu gibi önemli miktarda kaynak ayrıldı.

Söz konusu kurumlara 2020 yılı Merkezi Yönetim Bütçesi'nde 119,2 milyar lira ödenek tahsis edilirken, bu miktar gelecek yıl için 138 milyar lira olarak öngörüldü. Ödenek miktarındaki artış yüzde 15,7 olarak hesaplandı.

Savunma ve güvenlik alanında en fazla kaynak, yaklaşık 61,5 milyar lirayla Milli Savunma Bakanlığına tahsis edildi. Bakanlığı, 44,6 milyar lirayla Emniyet Genel Müdürlüğü izledi.

Jandarma Genel Komutanlığının faaliyet ve ihtiyaçları için 27,7 milyar lira, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı için 2,6 milyar liralık kaynak tahsis edildi.

Sahil Güvenlik Komutanlığına 1,5 milyar lira, Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığına (SSB) 120,1 milyon lira, Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreterliğine 38,1 milyon lira ödenek ayrıldı.

Ödenek miktarındaki değişime bakıldığında en fazla artış yüzde 30,3 ile Sahil Güvenlik Komutanlığında gerçekleşti. Sahil Güvenlik Komutanlığını ödenek artışında yüzde 20,5 ile Jandarma Genel Komutanlığı ve MİT, yüzde 19,1 ile SSB, yüzde 14,3 ile Emniyet Genel Müdürlüğü, yüzde 14,2 ile Milli Savunma Bakanlığı izledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • Bir de böyle bakin 3 yıl önce Şikayet Et
    Neden hep ekonomiisi kötü ülkeler savasa daha fazla kaynak ayirir hep sorarim kendime. Oturup ekonomiyi düzeltmek icin düsünmek yerine, dikkatleri eknoomiden ggüvenlik meselesine cevirme hamleleri neden hep otokratik sistemlerin tercihi. Biz gercekten bu kadar koyunlastik mi? Siyaset istedigi gibi algi yaratip bizimle dalga geciyor. Ekonomi dip yaptis, egitim perisan, biz savuunmaya bakiyoruz. Allah akil versin.
    Cevapla
  • Sonsuz Hafıza 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru söyleyeni 9 köyden kovarlar. Heykel yapmak varken,belediyeden işçi çıkarıp iPhone dağıtmak varken, temel atmama töreni yapmamak varken, ülkeyi Avrupa'ya şikayet etmek varken, PKK yi destekleyip bugün Ankara garına göstermelik çiçek bırakmak varken, ne işimiz var Libya'da-suriyede- Irak'ta demek varken, Yunanistan i Türkiye'ye tercih etmek varken,askeri millileşme projelerine karşı durmak varken,sihaya-ihaya-elektronik harp sistemine itiraz etmek varken. Bütün bunları görüpte hala konuşan koyundur.
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Senin deyişine göre rusya , çin , abd dünyada en kötü ekonomiyi sahip olması lazım ama savunma harcamaları ilk 3 de nasıl olacak bu iş Türkiye yeni silah teknolojilerini geliştirdikçe ambargo yemeye başladı.Türkiye 2001 öncesi hangi konuda ambargo yedi çünkü herşeyi dışardan alıyordu.Sismik araştırma gemimizi bile milli geliştirdik abd baskısıyla Japonya ambargo uyguladı çünkü .Sismik araştırma gemisinde 1 tane yabancı çalışmıyor çünkü tüm çalışanlara vize engellemesi çıkardı ab bi kafanızı çıkartın kumdan artık Türkiye her konuda devrim yapıyor onu ama görmek için göz kullanmak için beyin lazım ...
    Cevapla
  • Haci 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen herhalde turkiyede yasamiyorsun, hele bir bak turkiyenin sinirlari icinde ve disinda olan bitenlere
    Cevapla
  • Asker 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah sana Akıl versin bence. Boş Konuşma
    Cevapla
  • Adem 3 yıl önce Şikayet Et
    Ekonomisi iyi ülkeler savaşa daha fazla kaynak ayırır o ekonomiyi korumak ve dünyada soz sahibi olmak somurgeleri kaybetmemek için!
    Cevapla
  • Osmanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Mantık hatası yapıyorsun. Kendi kararlarimizi almaya başladığımız için ekonomimize saldırıyorlar. PKK ile mücadele etmeyelim mi, Azerbaycan'a yardım etmeyelim mi, Doğu Akdeniz ve Ege'de sadece ayağımızı denize sokacak kadar bir alana razi mi olalım. Muferrah dediğin çoğu ülke kendi başına karar alamayan sadece çalışıp biraz rahat edecek kadar alan açılan ülkelerdir. Mesela Almanya, japonya, Güney Kore... Bunlar Amerikan somurgesidir. Dünyada kendi baslarina siyaset uretemezler. Birde İngiliz ve diğer ülke somurgeleri vardır ki ne kadar izin verilirse o kadar yaşarlar. Biz belki rahat edemiyoruz ama bir davamız var, fikrinizi ifade edip savunma irademiz var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle