Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Zam 382 lira...

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), emeklilere verilen ek ödeme maaşın yüzde 4’ü yerine, 8-10’u olsun’ talebinde bulundu. TÜED’in bu talebi hayata geçerse, emeklilerin maaş gelirlerinde 382 liraya varan artış yaşanacak.

Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Zam 382 lira...
Milyonlarca emekliyi kapsıyor! Zam 382 lira...
GİRİŞ 10.10.2020 09:04 GÜNCELLEME 10.10.2020 09:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Milyonlarca emekli ocak ayında yeni zamlı maaşlarını alacak. Peki ek ödemelere ne kadar zam yapılacak? TÜED bu konuda hakkında bir talepte bulundu.

TÜED, ek ödemelere yapılacak zammın en az yüzde 8 olması talebinde bulundu. Emekli vatandaşlar, yılda 2 kere olmak üzere bayram ikramiyesi, 3 yılda bir banka promosyonu ve her ay ek ödemeyle ek gelir elde etmektedir. Vergi iadesinin yerine gelen ek ödeme maaşın yüzde 4'ü-5'i oranında oluyor. Ancak emekliler, bu oranın günümüzde düşük kaldığını belirterek, artırılmasını istiyor. 

EN ÇOK 637 LİRA 
 
Türkiye Emekliler Derneği (TÜED), "Yeni oran yüzde 8-10 olarak belirlensin" çağrısını yapıyor. Bu talep hayata geçerse emekliler maaşlarının yüzde 4'ü yerine yüzde 8 ya da 10'u oranında ek ödeme almaya başlayacak. 

TALEP HAYATA GEÇERSE ÖDEMELER NASIL DEĞİŞECEK? 
 
SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin gelirinde oran yüzde 8 olursa 255, yüzde 10 olursa 382 liraya varan artış yaşanacak. 6 bin 375 lira olan en yüksek maaşı alan emekliye 255 lira yerine 510 lira ya da 637 lira ek ödeme verilecek.

YORUMLAR 5
  • GÜLİZAR YAMAN 3 yıl önce Şikayet Et
    SAYIN CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN ÖNDERİMİZ MİLLETİMİZ OLARAK AKPARTİ TEŞKİLATIMIZA KAZANDIRACAĞIZ SAYGILARIMIZLA KAHRAMANMARAŞ HALKI OLARAK SSK 2000 YILI SONRASI EMEKLİSİYİM İNTİBAK YASASI ZAMMI ÇIKSIN İSTİYORUZ VEYA YÜZDE 10 ZAM OLURSA ÇOK SEVİNİRİZ 1600 YETMİYOR İNŞALLAH DESTEKLİYORUZ RABBİM YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN AMİN Teşekkürler
    Cevapla
  • Hasan Afşar 3 yıl önce Şikayet Et
    Eşi çalışmayan memura çalışırken aile yatdimi verilirken emekli olduğunda ihtiyacı varken bu yardım neden kesilir neden verilmez anlayan varmı acaba.
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    En dusuk emekli nin maasi ne kadar olacak
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Ek gösterge in yükseltilmesi çok güzel olur her şeye zam geliyor Emekli de biraz rahatlar
    Cevapla
  • Emekli. 3 yıl önce Şikayet Et
    Her zamda aynı söylemler TÜED kendine lüks otellerde eylese .
    Cevapla