Karadeniz'de keşfedilen gaz rezervi yükselebilir

Bloomberg ajansı Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğalgaz sahasındaki rezerv miktarını yukarı yönlü revize etmeye hazırlandığını ileri sürdü. Yeni rezerv tahmininin gelecek hafta açıklanmasının planlandığı kaydedildi

Karadeniz'de keşfedilen gaz rezervi yükselebilir
Karadeniz'de keşfedilen gaz rezervi yükselebilir
GİRİŞ 09.10.2020 17:04 GÜNCELLEME 09.10.2020 17:04
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Türkiye'nin Karadeniz'de keşfettiği doğalgaz sahasındaki rezerv miktarına yönelik tahminini yukarı yönlü revize etmeyi beklediği ileri sürüldü. Bloomberg ajansının haberine göre yeni rezerv tahmininin gelecek hafta açıklanması planlanıyor.

21 AĞUSTOS'TA AÇIKLANDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos'ta yaptığı açıklamada cuma günü büyük bir müjde vereceklerini duyurmuş, 21 Ağustos'ta da "Türkiye, tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda'' demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bulguların daha büyük rezervlerin habercisi olduğunu aktarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz gazını 2023 yılında kullanıma sunmayı hedeflediklerini kaydetmişti.

 

 

YORUMLAR 7
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    Üst katmanlarda 320 milyar m3 gaz bulundu alttaki 2 katmandan birinde Petrol bulunursa bu bütün planları değiştirir - Petrolü üretmek te sevk etmekte gazdan çok daha kolay çabuk ve ucuz. Eğer eğer 1 milyar varillik petrol rezervi açıklanırsa dolar 7 tl nin altına düşer - önümüzdeki hafta döviz fiyatları dalgalanabilir acil ihtiyacı olmayanlar 1 hafta beklesinler döviz almak için
    Cevapla
  • Gercegin Sesi 3 yıl önce Şikayet Et
    Bay kemmalyanis yine üzülecek Türkiye için iyi olan herşey terör destekçisi bay kemmalyanis icin kötüdür
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    1 trilyon m3 ciksa yeter ve sonra güneş ve batarya teknolojisini çık iyi geliştirmek gerek
    Cevapla
  • Yavuz sultan selim 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi Türk milletim benim, size bir müjdenin haberini vereyim, 3.5 trilyon m3 gaz rezervimiz yjkarı yönlü rezerv olmak kaydı ile vatanımıza hayırlı uğurlu olsun, bekliyoruz.
    Cevapla
  • sivri zeka 3 yıl önce Şikayet Et
    niye bu hafta açıklanmadı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle