25 bin vatandaşa iş imkânı! Petrol kentinde tekstil hızla büyüyor

Türkiye’nin petrol üretiminde önemli bir konuma sahip olan Batman, artık tekstil sektörüyle de anılmaya başladı. Kentte 14 yıl önce 2 atölye ile başlayan tekstil sektörü hızla büyüyerek 250 tekstil atölyesine ulaştı, 25 bin vatandaşa ise iş kapısı oldu.

25 bin vatandaşa iş imkânı! Petrol kentinde tekstil hızla büyüyor
25 bin vatandaşa iş imkânı! Petrol kentinde tekstil hızla büyüyor
GİRİŞ 09.10.2020 17:19 GÜNCELLEME 09.10.2020 17:19
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

Batman tekstil firmaları korona virüs salgınında ürettiği maske ve koruyucu tulumlar, Amerika ve Avrupa ülkeleri tarafından yoğun talep alıyor.

GÖÇÜ DURDURDU TERSİNE GÖÇ BAŞLADI

İşsizliğin yoğun yaşandığı illerden biri olan Batman, tekstil sektörüyle bu oran düşürülmeye çalışılıyor. Bir dönemler İstanbul, Ankara, Bursa ve İzmir'e tekstilde çalışmak için giden Batmanlılar, artık kendi memleketinde kurulan fabrikalarda çalışmaya başladı.

Tersine göçün başlamasıyla Batman'da 14 yılda Avrupa ülkelerinin tekstil mallarını dikecek boyuta ulaşan sektör, devlet destekli eleman istihdamı ile de hızla büyümeye başladı.

İSPANYA VE ALMANYA'YA İHRACAT

Fason üretimden markalaşmaya uzanan yolda Batmanlı tekstil firmaları yaklaşık 25 bin kişiyi istihdam ederek işsizlik alanında büyük bir açığı da kapattı. Hollanda, Danimarka, İspanya ve Almanya'da bulunan büyük giyim markalarının dikimin yapıldığı kentte ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.

 

 

PANDEMİDE ÖNEMLİ GÖREV ÜSTLENDİLER

Batman'da bulunan tekstil firmaları, korona virüs salgınında gerekli önlemlerin alınmasıyla üretimlerini sürdürdü. Firmalar daha önce giyim üzerinde üretim yaparken pandemiyle birlikte aldıkları talep karşısında maske, koruyucu tulum ve ameliyat önlükleri üretimine başladı. İç piyasadaki talepleri öncelik tanıyan tekstil firmaları, daha sonra Amerika ve Avrupa ülkelerine maske, koruyucu tulum ihracatında bulundu.

 

 

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 30
  • Vanlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Batman çok güzel bir memleket. İnsanları daha da güzel
    Cevapla
  • fdd 3 yıl önce Şikayet Et
    memleket tekstilden başka bir iş bilmiyor
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu memleket çok şey biliyor da senin birşey bilmediğin belli.
    Cevapla
  • Yenigün 3 yıl önce Şikayet Et
    Biliyor biliyor hemde çok şey biliyor
    Cevapla
  • Puhu 3 yıl önce Şikayet Et
    Fabrikada asgari ücret ten aşağı verilemez,neden daha düşük ücret söylüyorsunuz,aynı aileden asgari ücretle 2 kisi çalışılsa ,5 milyara yakın Allah bereket versin de
    Cevapla
  • cabir 3 yıl önce Şikayet Et
    çoğunlukla 800 tl gibi bir rakama çaliştiriyorlar
    Cevapla
  • Erhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Büyük tehlike Türkiye’de birçok alanda kaçak yabancı işçiler çalışıyor milyonlarca maaşlarını dolara çevirip Türkiye piyasasından yurt dışına gönderiyorlar Türklirasının değer kaybetmesine sebeb oluyor. Bakanlık biran önce müdahale etmeli 4milyon kaçak işçi Ayda 500 dolar çakarsa 2milyar dolar aylık kontrol dışı döviz çıkartıyorlar buda ekonomimizi zayıflatmakta
    Cevapla
  • remzi 3 yıl önce Şikayet Et
    en buyuk derdimiz en buyuk sikintimiz icimizdeki musluman gibi devrimci gibi milli gibi solcu gibi tarikatci gibi gorunen iyi gizlenmis kripto ermeni yahudi siyonistleri bulup bunlarla mucadele etmeliyiz bu hainler yillardir ulkemize kotuluk yapiyorlar artik yeter allahim ulkemizi ordumuzu koru bu hainlere firsat verme
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle