Askeri gemi inşasında hedef bütçe 12 milyar dolar

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, askeri gemi inşa sektöründe mevcutta devam eden projelerle, uzun vadede gerçekleştirilmeyi planladıkları projelerin toplam bütçesini 12 milyar dolara ulaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Atmaca gemilerinde de son atış testlerini yaptıklarını kaydeden Demir, “Seri üretime hazır hale geliyor” dedi.

Askeri gemi inşasında hedef bütçe 12 milyar dolar
Askeri gemi inşasında hedef bütçe 12 milyar dolar
GİRİŞ 09.10.2020 08:55 GÜNCELLEME 09.10.2020 08:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, Türk askeri gemi inşa sektörünün Türk ordusunun ihtiyaçlarını karşılamak ve dost ülkelere gemi yetiştirmek için hummalı bir çalışma içinde olduğunu belirterek, “Askeri gemi inşa sektöründe mevcutta devam eden projelerle orta ve uzun vadede gerçekleştirilmeyi planladığımız projelerin toplam bütçesi 12 milyar dolara ulaşacak” dedi. Demir, Katar Deniz Kuvvetleri için üretilen ve 2021’de teslim edilmesi planlanan silahlı eğitim gemisinin Tuzla’daki Anadolu Tersanesi’nde yapılan denize indirme töreninde açıklamalarda bulundu.

ATMACA HAZIR HALE GELİYOR

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye’nin katılımıyla düzenlenen törende bir konuşma yapan Demir, Türk savunma sanayisi olarak, güvenlik güçlerinin ihtiyaçları doğrultusunda son yıllarda birçok projeyi hayata geçirdiklerini ifade ederek, bu projeler çerçevesinde ayrıca 300’ü aşkın platformu çeşitli yıllarda ihraç ettiklerini söyledi. İnşa ve modernize edilen deniz araçlarının yerli ve milli silah, radar, muharebe ve elektronik sistemler ile donatıldığını anlatan Demir, “Gittikçe gelişmekte olan silah sistemlerimizin entegrasyonuna devam ediliyor. Son olarak da milli deniz seyir füzemiz Atmaca gemilerimizde son atış testlerini yaptık ve seri üretime hazır hale geliyor” ifadelerini kullandı.

KUVVETLERİMİZE CİDDİ BİR EĞİTİM SAĞLAYACAK

Katar Savunma Bakanı Halid bin Muhammed el-Atiyye ise, denize indirilen silahlı eğitim gemisi hakkında, “Bu gemi Deniz Kuvvetleri’mize ciddi bir eğitim alanı sağlayacaktır. Burada Katar Kuvvetleri Eğitim Akademi’sine tabi öğrencilere eğitim alanı sağlayacaktır” dedi. Türkiye’nin savunma sanayisinde kendini ispat ettiğini anlatan Atiyye, Türkiye’nin ileri derecelerde bulunan kabiliyetinden faydalandıkları için mutlu olduklarını söyledi. Türkiye ve Katar arasında artan stratejik iş birliğinin iki ülkenin bölgesel gücünü artırdığını ifade eden Atiyye, “Türkiye ile artan askeri iş birliğimiz iki ülke liderleri arasındaki vizyon birliğini göstermektedir” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Hakan Yigit 3 yıl önce Şikayet Et
    Kardesim ucak gemisine ihtiyac yok. Ona 5 milyar ve 3 5 yil verecegimize, ufak ufak en hizli tek toplu gemicikleri yapmak daha mantikli. En az 1000 bitane. Zaten simdi projesi var 120 tane yapilacak. Haftada 2 tane, dunyanin en hizli gemileri. Ucak gemisine gerek yok. Bizim kimsenin vataninda gozumuz yok. Biz sadece kendi vatanimizi koruyalim. Anavatan bize yeter. Bize TURAN LAZIM.
    Cevapla
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz kimsiniz bilmem ama bizim ege adları batı trakya ve giritte gözümüz var. Sen derede balık avla biz okyanusta balina avlıcaz
    Cevapla
  • Arif 3 yıl önce Şikayet Et
    Uçak gemiside lazım, diğer teknolojilerde hatta hepsi bile yetmez, artık çıtayı daha yüksek tutmalı ve nükleer silah yapmalıyız. Etrafımızda olup bitenleri doğru okumamız gerekir, yarın çok geç kalınmış olabilirik, çünkü düşman uyumuyor ve tüm imkanlarını zorluyorlar. Dolayısıyla benim olsun küçük olsun gerisi beni ilgilendirmez devri geçti. Dünya dönüyor, bizde sürekli hareket halinde olup üretmek üretmek üretmek zorundayız.
    Cevapla
  • Aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz sadece kendi vatanımızı koruyalım diyon ama sen gitmezsen sana gelirler birincisi bu bide Türkiye sadece yaşarız topraklardan ibaret deyil hani ekonomi bina izin veririm bilmemm bununda başımızdakiler düşünsün ama en iyisi en güçlüsü yapılsın isterim dorusu
    Cevapla
  • Murat 3 yıl önce Şikayet Et
    ucak gemisi ne zaman yapcaz ucak gemisi sart oncelikli acil ihdiyac
    Cevapla