Türkiye Varlık Fonu'ndan Çin hamlesi!

Türkiye Varlık Fonu, Türkiye'nin yapısal sorunlarını telafi edecek yatırımlara öncelik verdikten sonra önümüzdeki yıllarda yurtdışı yatırımlara yönelecek. Genel Müdür Zafer Sönmez, ilk temsilcilik ofislerinin bir yıl içinde Çin'de açılacağını belirtti.

Türkiye Varlık Fonu'ndan Çin hamlesi!
Türkiye Varlık Fonu'ndan Çin hamlesi!
GİRİŞ 08.10.2020 13:28 GÜNCELLEME 08.10.2020 13:28
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Reuters'a konuşan Türkiye Varlık Fonu (TVF) Genel Müdürü Zafer Sönmez, önümüzdeki yıllarda Türkiye'ye yatırım için yıllık ortalama 10 milyar dolara kadar kaynak yaratacaklarını söyledi.

TVF'nin cari açık ve tasarruf açığı gibi Türkiye'nin uzun yıllardır süregelen yapısal sorunlarını telafi edecek petrokimya, madencilik ve sigorta sektörü yatırımlarına öncelik verdiğini ifade eden Sönmez, "TVF olarak bu dönemde yatırımlarımızda yurtiçine odaklanıyoruz.

Birkaç yıl içinde yurtdışı yatırımlarımızı da devreye alacağız" dedi. TVF ayrıca beş yıl içinde yurtdışında temsilcilikleri olan bir kurum haline gelecek. İlk ofisini Çin'de açacak.

YORUMLAR 4
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Önce ülkemizin dışa bağımlılığının önüne geçecek yatırımların gerekirse yurtdışı ortaklı olarak ülkemizde yapılması gerekiyor. Sonra dünya hammadde kaynaklarına ortak olunmak suretiyle ülkemizin elini her alanda güçlendirmek gerekli. ALLAH C.C nasib kısmet eder inşallah. Amin
    Cevapla
  • Şaibeli 3 yıl önce Şikayet Et
    Varlık fonu çinde temsilclik açarak hangi yolla katkı sağlayacak.varlık fonuna devredilen devlet kurumları için insansız sistemler kurulumu için çin şirketlerine yatırım izni mi verecek?
    Cevapla
  • Türkiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Tam şaibelisin varya petrokimya , enerji ve sigorta diyor bir okuyun ya
    Cevapla
  • mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiye Varlık fonunun dışarıdan döviz borçlanmasına da gitmesi gerekir, bunun için TBMM'de gerekirse yasal düzenleme yapılmalı. Bu sermaye yapısı ile yeterli derecede yatırım çok zor. 5 yılda 200-250 milyar dolar kadar borçlanma yapılıp bu sermayeyi çok stratejik alanlarda yatırım için kullanırsak cari açığı kökünden halletmiş oluruz. Bizim ülke olarak halen dahi borçlanma marjımız çok yüksek.
    Cevapla