Dolar/TL yükselişini sürdürüyor

Bu hafta yeniden yükselişe geçen döviz kurları, güne rekorla başladı. Dolar/TL zirvesini 7,93'ün üzerine taşırken euro/TL ise 9,33'i gördü. Küresel piyasalarda ise Trump'ın dünkü destek paketi iptal kararında geri atmasının etkisiyle iyimser bir hava yaşanıyor.

Dolar/TL yükselişini sürdürüyor
Dolar/TL yükselişini sürdürüyor
GİRİŞ 08.10.2020 11:22 GÜNCELLEME 08.10.2020 11:25
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dün 7.8850 seviyesinden kapatan kur, sabah saatlerinde yükselişini sürdürdü. Dolar/TL TSİ 11.00'de yüzde 0.36 artıda 7.9323 seviyesinden işlem gördü. Euro/TL yüzde 0.45 yükselişle 9.3383 oldu. Sterlin/TL yüzde 0.67 artarak 10.2550'den alıcı buldu.

Kurda bir yıllık işlem aralığı 7.9192 - 5.6855 seviyeleri arasında. Dolar/TL'nin 1 aylık yıllık hareketli ortalaması yaklaşık 7.5901, 50 günlük 7.4561 ve 100 günlük hareketli ortalaması 7.1474'te bulunuyor.

ABD Doları'nın önemli paralar karşısındaki değerini ölçen Bloomberg Dolar Spot Endeksi (BBDXY) yüzde 0.18 düşüşle 1,170.27 puan oldu. Euro/Dolar yüzde 0.09 artıda 1.1773, dolar/yen paritesi fazla değişmeyerek 105.99 seviyesinden işlem gördü.

Kurun üç aylık tarihi volatilitesi yüzde 11.89, üç aylık ima edilen volatilitesi yüzde 19.20 seviyesinde bulunuyor.

Türkiye Cumhuiyet Merkez Bankası (TCMB) 14.30'da menkul kıymet ile para ve banka istatistiklerini açıklayacak. Geçen haftanın verilerine göre yabancılar, 25 Eylül haftasında hisselerde net alıcı tahvillerde net satıcı idi.

 

ALTIN YÜKSELİŞE GEÇTİ

Altın fiyatları ABD'de ekonomiye daha fazla destek verileceğine dair yeniden canlanan umutların etkisiyle yatay seyrederken yatırımcılar dünyanın en büyük ekonomisinin durumuna yönelik daha fazla gösterge için günün ilerleyen saatlerinde açıklanacak ABD işsizlik maaş başvurularını bekliyorlar.

Altının spot piyasadaki ons fiyatı önceki seansta yüzde 1,1 yükseldikten sonra bugün 1.884 dolarda yatay seyrediyor. ABD altın vadeli işlemleri yüzde 0,2 gerileyerek 1.887 dolardan işlem görüyor.

PETROLDE TALEP ENDİŞESİ

Petrol fiyatları petrol işçilerinin Delta Kasırgası öncesinde Meksika Körfezi'ndeki sondaj kulelerini tahliye etmeleriyle hafif yükseldi. ABD ham petrol stoklarının artmasıyla petrol talebinin gerileyeceğine yönelik endişeler sürüyor. Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı dün yüzde 1,6 geriledikten sonra bugün yüzde 0,2 artışla 42,08 dolara yükseldi. ABD hafif ham petrolü dün yüzde 1,8 geriledikten sonra bugün yüzde 0,1 artışla 39,98 dolardan işlem görüyor.

TRUMP 'PAKET İPTALİ' KARARINDA GERİ ADIM ATTI

Bir gün önce yeni ekonomiyi destekleme paketi hakkında Kongre ile yapılan müzakerelerden çekilme kararı alan ABD Başkanı Donald Trump, dün geri adım attı. Trump Kongre'ye koronavirüsten yoğun zarar gören sektörler, küçük işletmeler ve tüketicilere destek olacak küçük ölçekli bir dizi yardım paketi hazırlama çağrısında bulundu. Trump'ın tavır değişikliği risk iştahını destekledi. ABD'de yeni seçim anketleri Demokrat Parti adayı Joe Biden'ın Kasım seçimleri öncesinde Trump'a oldukça önünde olduğunu gösteriyor. Yatırımcılar, böyle bir sonucun yeni bir canlandırma paketi geçişini daha olası hale getirmesini öngörüyor.

YORUMLAR 14
  • zedemtur-zedem 3 yıl önce Şikayet Et
    Sevgili kardeşim, Bizans artıklarının ne olduğunu bilseydin sana bir cevabım olurdu fakat senin haberin ve bilgin olmadığı için medyatik bir cevap vermek istemiyorum. Cevap verirsem eğer propagandadan farklı bir şey yapmış olmam bu da pek hoş olmaz.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Merkez Bankası Çok Acil Müdahale etmesi gerekli Doların ve Euro nun Bu şekilde yükselmesini Acilen Önlemeli Bunlara bağlı olarak fiyatlar yükselmekte ve paranın alım gücü de o kadar düşmekte
    Cevapla
  • mişmiş 3 yıl önce Şikayet Et
    Sözüm TL sahibi olupta parasını üretim veya altın yerine dövize yatıran muhafazakar zenginleredir. Herkes üzerine alınmasın ahirette nasib arayanlaradır sözüm. Esas faaliyetini bırakıp işi gücü dolar alıp satmak olan kodaman şirketlerin ve sizin gibi bencilce hareket edip devletin, milletin, ümmetin durumundan umarsızlık edenlerin yüzünden döviz yükseliyor ve alt tabaka geçim için savaş veriyor. Her yer aç gözlü, bencil, fırsatçı ile alın teri dökmeden kolay para isteyenler ile dolu. Ne mutlu dövize değilde ülkesine katma değer ve istihdam sağlamak için yatırım yapanlara. Çünkü ahirette "Malını nereden kazandın, nereye harcadın" sorusuna utanmadan cevap verebilmek bunu gerektirir.
    Cevapla
  • İBRAHİM 3 yıl önce Şikayet Et
    yazık yazık olan garibana oluyor yuh olsun
    Cevapla
  • zedemtur-zedem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkenin garibanına da, zenginine de artık aklım ermiyor. Eskiden zengin zenginliğini, fakir fakirliğini biliyordu şimdi ise hepsi arsızlaştı zengin de, fakir de bu ülkede itibarını yitirdi. İtibarlı insanlara ihtiyacımız var acilen aranıyor.
    Cevapla
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm dünya krizdeyken sanki sadece Türkiye'de varmış gibi her gün algı yapan içeride ki Bizans artıkları halkı devlete karşı kışkırtıyor. Askerimiz dışarıda haklarımız için canla başla mücadele ediyorken içerideki kripto Sabetayist-Yunan-Ermeni çakalları devlet ve İslam düşmanlığı yaparak ortalığı bulandırıyor, devletimizi zor durumda bırakıyor. Bu alçak kriptolar bir an önce vatandaşlıktan çıkartılıp sınır dışı edilmeli. 100 sene daha kaybedecek vaktimiz yok. Sosyal medya Bizans artıklarının elinde maalesef. Herkes yerli ve milli sosyal medya ağlarına abone olsun arkadaşlar. Kıyam, TRT World vb vb..
    Cevapla
  • zedemtur-zedem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ülkede insanlar sorunlara çare üretmek yerine, sıkışınca Ermeniler, Yahudiler, kriptolar v.s. bu basit ve sıradan eleştiriler çözüm yerine bahaneler ile toplumu oyalayan yönetimlerin bayatlamış ve modası geçmiş politikalarıdır. O zaman hep beraber toplanalım i büyük, büyük camilere gidelim sabahlara kadar hatim indirelim "Allah"da düşmanlarımızı kahretsin dünya bize kalsın işte o zaman dövize gerek kalmaz bu gezegende sadece TL. geçerli olur biz de mutlu oluruz gibi bir anlayış... "aman "Yarabbi bunlardan bu ülkede daha çok mu var ?
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    ülkende yaşayanlar ceplerindeki parayı tl. de tutmayı öğrenirlerse, göreceksin neler değişecek. Döviz almayı babadan öğrenmiş çocuklar ne alır. Sert kararlar alınmalı. zengini zengin yapan sistemlerden uzaklaşılmalı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle