Cineworld sinemalarını kapatmaya hazırlanıyor

Cineworld, yaklaşık 45 bin personeli işsiz bırakarak Birleşik Krallık ve ABD'deki sinema salonlarını kapatmayı planlıyor.

Cineworld sinemalarını kapatmaya hazırlanıyor
Cineworld sinemalarını kapatmaya hazırlanıyor
GİRİŞ 05.10.2020 12:04 GÜNCELLEME 05.10.2020 12:04

Dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri Cineworld, corona virüs krizinin film endüstrisi üzerindeki etkisinden kurtulmaya çalışırken, öngörülebilir gelecekte yaklaşık 45 bin personeli işsiz bırakarak bu hafta sonunda Birleşik Krallık ve ABD'deki tüm sinema salonlarını kapatacak.

Şirketten yapılan açıklamada, temizlik ve güvenlik dahil yardımcı personelin yanı sıra kendi çalışanlarının da dahil olduğu iş kayıplarının oranı açıklandı.

Ek fonlama toplayabilmek için tüm yolları aradığını yineleyen dünyanın en büyük ikinci sinema zinciri, ABD'deki 536 Regal tiyatrosunun tamamında ve 8 Ekim'den itibaren de İngiltere'deki 127 Cineworld ve Picturehouse tiyatrosundaki operasyonların askıya alınacağını belirtti.

Şirket, ana ticari önceliklerinin maliyetleri düşürmek ve sahip olduğu parayı elinde tutmak olduğunu da ifade etti.

Londra aracı kurumları, bu yıl yüzde 80'den fazla düşüş gösteren Cineworld hisselerinin pazartesi günü piyasa açıldığında mevcut seviyelerden yüzde 30 daha da düşeceğini tahmin ediyor.