IMF'den Yunanistan'a çok kötü haber!

Uluslararası Para Fonu (IMF), olumsuz risklerin ortaya çıkması halinde Yunanistan'ın borçlarını ödeme kapasitesinin tehlikeye girebileceği, bu durumun da Avrupalı ortaklarından daha fazla destek gerektireceği uyarısında bulundu.

IMF'den Yunanistan'a çok kötü haber!
IMF'den Yunanistan'a çok kötü haber!
GİRİŞ 02.10.2020 22:37 GÜNCELLEME 03.10.2020 08:46
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

IMF'den yapılan açıklamada, Yunanistan ekonomisine ilişkin 4. Madde konsültasyonu kapsamındaki denetimin öncü bulguları paylaşıldı. 

 

 

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) şokunun Yunanistan'ın ekonomik toparlanmasını kesintiye uğrattığına işaret edilen açıklamada, ülke ekonomisinin bu yılın ilk yarısında yüzde 7,9 daraldığı kaydedildi.

EKONOMİDE DEV KÜÇÜLME BEKLENİYOR

 

 

Açıklamada, "Ekonominin, orta vadede kademeli olarak toparlanmadan önce, 2020'de yüzde 9,5 küçülmesi bekleniyor." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Önemli belirsizlikler ve aşağı yönlü risklerin Yunanistan ekonomisinin görünümünü gölgelemeye devam ettiği belirtilen açıklamada, küresel turizmde kalıcı düşüşün eşlik ettiği uzun süreli salgının, görünümü önemli ölçüde kötüleştirdiği ancak aşının bulunması ve hızlı dağıtımının toparlanmaya yardımcı olabileceği ifade edildi. 

TAKİPTEKİ ALACAKLARA İLİŞKİN YENİ DALGA ORTAYA ÇIKABİLİR

Açıklamada, bankacılık sektörüne yönelik desteklerin ve denetimlerin gevşemesi halinde, takipteki alacak sorununda yeni bir dalganın ortaya çıkabileceği aktarıldı. 

Yunanistan'ın orta vadeli kamu borcu geri ödeme kapasitesinin yeterli olmaya devam ettiği bildirilen açıklamada, "Önemli olumsuz riskler ortaya çıkarsa, kamunun borçlarını geri ödeme kapasitesi tehlikeye girebilir, bu da güçlü bir döngüsel mali düzenleme veya Avrupalı ortaklardan daha fazla destek gerektirir." değerlendirmesi yapıldı.

Çeşitli destek önlemlerinin salgının bankalar üzerindeki etkisini hafifleteceğine ve geciktireceğine değinilen açıklamada, ancak uzun zamandır süren zayıflıkları ele almak için kapsamlı bir stratejinin öncelik olmaya devam ettiği vurgulandı.

Yapısal reformların sürdüğüne işaret edilen açıklamada, bu reformların güvenilir şekilde uygulanabilecek alanlarda hızlandırılması gerektiği kaydedildi.

4. MADDE KONSÜLTASYONU NEDİR?

IMF'nin kuruluş anlaşmasına göre, her üye ülkenin "4. Madde Konsültasyon Çalışması" çerçevesinde düzenli denetlenmesi gerekiyor.

IMF, üye ülkelerin ekonomi yönetimlerine yol gösterici olmak ve uluslararası finansal sistem üzerindeki gözetim görevini yerine getirmek amacıyla her üyenin ekonomik gelişmelerine ilişkin (genellikle yılda bir kere) ayrıntılı gözden geçirme çalışmalarında bulunuyor.

Bu çalışmalar, IMF Kuruluş Anlaşması'nın 4. maddesi kapsamında gerçekleştirildiğinden "Madde 4 Görüşmeleri" olarak isimlendiriliyor. IMF heyetlerinin, Madde 4 Görüşmeleri çerçevesinde yaptığı değerlendirmeler, onay için IMF'nin Washington'daki Yönetim Kuruluna sunuluyor.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 27
  • nimet 3 yıl önce Şikayet Et
    Bile bile borçlandırılan Yunanistan ın elde kalan değerlerine yine çökecekler.. Zavallı Yunan halkı..olanları görmüyor..
    Cevapla
  • yunus 3 yıl önce Şikayet Et
    Macron dan uçak al miço, sonra Yunanistan'ı satarsın
    Cevapla
  • Erdal 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim olani niye para odeyelim turist gelmese zaten adam kalmaz
    Cevapla
  • Atak43 3 yıl önce Şikayet Et
    EY YUNANİSTAN. Bundan önce şifa ümitli bir hastaydın. Avrupa sana elinden geldiğince yardım ediyordu. Ancak senin kudurduğunu anlayan Avrupa senden kaçıyor.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 3 yıl önce Şikayet Et
    hakkıdır Hakka tapan milletimin istiklal! ab nin dikişi tutmuyor! etrafında imf fransa gibi leşkargaları üşüşüyorsa işi hakketen bitmiştir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle