TÜRSAB'dan İngiltere'ye 'kararı gözden geçirme' çağrısı

TÜRSAB Başkanı Bağlıkaya, "Türkiye’nin seyahat koridoru listesinden çıkartılan ülkeler arasında yer almasına ilişkin kararın gözden geçirileceğini ümit ediyoruz." dedi.

TÜRSAB'dan İngiltere'ye 'kararı gözden geçirme' çağrısı
TÜRSAB'dan İngiltere'ye 'kararı gözden geçirme' çağrısı
GİRİŞ 02.10.2020 17:24 GÜNCELLEME 02.10.2020 17:24

İngiltere ve İskoçya'ya Türkiye ve Polonya'dan giden yolcuların yarından itibaren kendilerini 14 günlük karantinaya almaları zorunlu hale getirildi.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, İngiltere'nin Türkiye'nin en önemli turizm pazarlarından biri olduğunu belirterek, "İngiltere tarafından açıklanan kararın hem Türkiye’ye gelme isteği içinde olan İngiltere vatandaşları hem de bizim turizm sektörümüz açısından olumsuz etkileri olduğunu düşünmekteyiz... Ulaştırma Bakanı tarafından açıklanan Türkiye’nin seyahat koridoru listesinden çıkartılan ülkeler arasında yer almasına ilişkin kararın gözden geçirileceğini ümit ediyoruz." dedi.

Bu yılın ilk dokuz aylık döneminde İngiltere'den Türkiye'ye yaklaşık 750,000 ziyaretçi geldiğini belirten Bağlıkaya, Türkiye'nin COVID-19 konusundaki tüm sağlık ve güvenlik tedbirlerini almış olduğuna işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

"İngiliz misafirlerimizin yoğun olarak tercih ettiği Antalya, Bodrum, Marmaris, Dalaman, İzmir, İstanbul gibi destinasyonlarımızda pandemi sürecinin başından itibaren turistin gittiği her noktada olağanüstü önlem ve tedbirler alınmıştır ve alınmaya devam etmektedir. Tüm bu önlemler uluslararası bağımsız değerlendirme kurumlarınca denetlenerek sertifikalandırılmaktadır. Türkiye, gelen misafirlerin sağlığını önceleyen bir yaklaşımla sigorta sistemini de hayata geçirmiş olup, sistem başarılı bir şekilde işlemektedir." dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, koronavirüs vaka sayısının bakanlığın açıkladığı hasta sayısının 19 katı olduğu şeklindeki iddiaların ardından, resmi verilerin asemptomatik yani belirti göstermeyen koronavirüs vakalarını içermediğini açıklamıştı.

Turizm Bakanlığı tarafından açıklanan son verilere göre, Türkiye'ye gelen toplam yabancı ziyaretçi sayısı ilk 8 ayda yüzde 76.6 düşüşle 7.255 milyon kişi oldu. Yabancı ziyaretçi sayısı Ağustos ayı özelinde ise yüzde 71.23 azalarak 1.81 milyon kişi olarak gerçekleşti.