ASRİAD: Haklı davasında Azerbaycan'ın yanındayız

Asrın İşadamları Derneği (ASRİAD) Genel Başkanı Adnan Danışman, Azerbaycan ve Ermenistan arasında yaşanılan gerginliğe ilişkin yaptığı basın açıklamasında “Haklı davasında Azerbaycan’ın yanındayız” dedi.

ASRİAD: Haklı davasında Azerbaycan'ın yanındayız
ASRİAD: Haklı davasında Azerbaycan'ın yanındayız
GİRİŞ 29.09.2020 13:08 GÜNCELLEME 29.09.2020 13:08

Danışman “90’lı yılların başında Ermenistan tarafından işgal edilen Dağlık Karabağ ve etrafında bulunan reyonlar uluslararası hukuk gereği Azerbaycan toprağıdır.

O zamanlarda bölgenin önemli güçlerinin de desteği ile işgal edilen ve o günlerden bu tarafa işgal altında kalan bölge üzerinden Ermenistan’ın tacizlerinin zaman zaman devam ettiği bilinmektedir. 

Son saldırılara Azerbaycan’ın gereken karşılığı vermesi sonucu sürecin rengi değişmeye yüz tutmuş ve işgal altındaki topraklar geri alınmaya başlanmıştır. 

Tüm stratejik hamleler, bölgesel ve küresel güçlerin işin içinde olduğu tahminleri ve yorumları, bölge üzerinden başka emellerin, hesapların görüşülmeye çalışıldığı değerlendirmeleri bir tarafa bırakarak ifade etmek gerekir ki, Azerbaycan işgal edilen topraklarını geri alma hakkına sahiptir. Biz de bu hakkın tahakkukunu desteklemek makamındayız.

Barış her daim elbette güzeldir. Ancak barış baskısı ile haksızlığı meşrulaştırmak kabul edilemez. Hakkaniyetin tesisi ile birlikte barışı inşa etmek kalıcı ve tatmin edici bir karar olur.

Sürecin bu şekilde nihayete ermesini temenni eder, hakkın egemen olması için gayretlerin sürmesini desteklediğimizi ifade etmek isteriz.” açıklamasında bulundu.