Türkiye'nin yeni silahı fırtına gibi esecek! Seri üretim başlıyor

Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen 25 milimetrelik uçaksavar topu, atışlı testleri başarıyla geçti. Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilen, zırhlı araçlar ile uzaktan komutalı silah kulelerinde kullanılabilecek silah, tekli, üçlü, onlu ve seri atış yapabiliyor.

Türkiye'nin yeni silahı fırtına gibi esecek! Seri üretim başlıyor
Türkiye'nin yeni silahı fırtına gibi esecek! Seri üretim başlıyor
GİRİŞ 27.09.2020 12:52 GÜNCELLEME 27.09.2020 12:52
Bu Habere 38 Yorum Yapılmış

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilerek atış testlerini başarıyla geçen 25 milimetrelik uçaksavar topu sistemini envanterine katmaya hazırlanıyor.

 

 

Modern silah ve mühimmatlara yönelik üretimlerini Ar-Ge çalışmalarına paralel olarak yoğunlaştıran Milli Savunma Bakanlığına bağlı Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu (MKEK), yeni bir yerli silah sisteminin üretiminde daha sona yaklaştı.

 

TSK'nin muharebe ve mücadele yeteneklerini artırarak askeri stratejilerinin etkinliğini ve hareket kabiliyetini geliştirme çalışmaları kapsamında 25 milimetrelik uçaksavar topu üretildi.

 

 

DÜŞÜK TUTUKLULUK ORANINA SAHİP

Tamamen yerli ve milli imkanlarla üretilen uçaksavar topu, tekli, üçlü, onlu ve seri atış yapabiliyor. Düşük kadenz veya yüksek kadenz atış modu olan silah, döner mekanizma sistemi sayesinde düşük tutukluk oranına sahip olmasıyla dikkati çekiyor.

25 MM SİLAH SİSTEMİ TEST ATIŞLARINI TAMAMLADI

Zırhlı araçlar ve uzaktan komutalı silah kulelerinde kullanılabilecek silah, her türlü hava şartında ve muharebe ortamında ana silah olarak görev yapabilecek. Birçok farklı hedefi etkin şekilde ateş altına alma yeteneğine sahip 25 mm silah sistemi, MKEK Çankırı Silah Fabrikası Müdürlüğündeki atışlı testlerini başarıyla tamamladı.

YORUMLAR 38
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Yeterki isteyelim yapamayacağımız hiçbir şey yok.sırada nüklüer silahlar olmalı yada şimdiye kadar baya bi yol almış çalışmamız olmalı .illede nüklüer silahlara sahip olmalıyız ,o zaman düşmanın soluğunu keseriz
    Cevapla
  • Yozgatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunu yapabilmemiz bir zamanlar rüyaydı,ama şimdi kralını yapıyoruz maşallah,emeği geçen herkesten rabbim razı olsun
    Cevapla
  • Osman 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunun mini roketli olanlarını da inşallah yaparlar. Emeğinize yüreğinize sağlık.
    Cevapla
  • davut 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunları düşmanlar üzerinde test edilirken görmeyi isterdim. Ellerinize sağlık
    Cevapla
  • Ercan 3 yıl önce Şikayet Et
    Böyle haberler duymak çok güzel.ama chp duymasın amerikaya şikayet eder..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle