Wall Street’in en büyük korkusu

ABD borsalarındaki dalgalı seyir devam ederken Allianz Küresel Yatırım Birimi’nden Mona Mahajan endekslerin sert hareketlenmelere girmeyeceğini ön görüyor

Wall Street’in en büyük korkusu
Wall Street’in en büyük korkusu
GİRİŞ 25.09.2020 11:27 GÜNCELLEME 25.09.2020 11:27

ABD başkanlık seçimlerine beş haftadan biraz daha fazla süre kaldı. Wall Street endekslerinde dalgalı seyrin hafta boyu devam etmesine karşın Allianz’ın Küresel Yatırım Birimi’nin Kıdemli ABD Yatırımları Stratejisti Mona Mahajan ise borsadaki düzeltme sürecinin en kötüsünün atlatıldığı görüşünde.

Mahajan CNBC’ye verdiği röportajda Wall Street’in en büyük korkusunun boşlukta kalmak olduğunu ve mevcut belirsizlik seviyesinin keskin yükseliş ve düşüş hareketlerini sınırladığını belirtti.

Yatırım uzmanı röportajında, “Birçok kurumsal yatırımcı satın alımlar için özellikle seçim sonuçlarının nasıl oluşacağını görmek istiyor. Gerçekte aşağı yönlü potansiyel seçim süreci etrafında gelişiyor. Eğer tartışmalı seçim sonuçları görürsek belirsizlik süreci borsalar için yük olabilir” ifadelerini kullandı.

Pandemide popüler hale gelen birçok evde kalma hissesini de bünyesinde bulunduran teknoloji ağırlıklı Nasdaq endeksi 2 Eylül tarihinden bu yana %11 oranında düştü.

Mahajan Nasdaq endeksinin bir sonraki hamlesine ilişkin, “%5’ten %10’a kadar yeni bir hareket görebilir miyiz? Kesinlikle. Özellikle de 23 Mart sonrası geri dönüşün doğasına bakılırsa. Nasdaq’ın 23 Mart’tan 2 Eylül’e kadar %75 oranında yükseldiğinizi aklınızda bulundurun” tavsiyelerinde bulundu.

Daha geniş kapsamlı S&P 500 endeksi ise 2 Eylül tarihindeki tüm zamanların rekor seviyesinden bu yana %8 oranında düştü. Mahajan endekse ilişkin, “2021 yılına gelirken belki de taktiksel fırsatlar nedeniyle daha fazla güçlenme bekliyor” görüşlerine yer vererek S&P 500’ün kısa vadeli %5 ila %7 oranında daha fazla düşebileceğini öngördü.

GELECEK YIL İÇİN YATIRIM ZAMANI ŞİMDİ

Yatırım uzmanı halter stratejisinin hisse senedi seçiminde doğru bir yöntem olduğunu savunmaya devam ediyor. Mahajan ekonomik açıdan hassas hisse senetlerine yatırımı dikkate almak için uygun bir zaman olduğunu iddia ediyor.

“Bu seviyelerden satın almak ve hisse senedi eklemeye başlamak konusunda rahatız” diyen Mahajan, “S&P gelecek yıl bilançolarında %25’lik geri dönüş bekleniyor. ABD Merkez Bankası’nın (FED) taahhüt ettiği düşük faiz oranları riskli varlıkların için iyi bir zemin olabilir” sözlerini kullandı.

Mahajan, şu anda en uygun görünen düşük performanslı yatırım alanının sanayi sektörü olduğunu belirtiyor.

Yatırım uzmanı, "Seçim süreci döngüsü devam ediyor ve her iki parti de önümüzdeki dönemde gerçekleştirmeyi hedefledikleri altyapı reformuna gerçekten bağlı. PMI ve sanayi üretim verileri de ayrıca sanayi sektörünü desteklemeyi sürdürüyor" dedi.

Mahajan ikinci bir korona virüs dalgasının olmadığı takdirde özellikle video konferans uygulamaları olmak üzere teknoloji hisselerinden uzak durmayı tercih ettiğini belirtiyor. Ancak yatırım uzmanı ikinci dalgada yatırım konusunda, “Eğer bu gerçek olursa evde kalma sektörü tekrar oyunun içerisine girebilir” dedi.