Balık fiyatlarında 'ekim' umudu

1 Eylül'de başlayan av sezonu ile birlikte tezgahlarda palamut bayramı yaşanıyor ancak hamsi tüketicinin yüzünü güldürmüyor. İstanbul Bölgesel Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Kartal, balık fiyatlarının düşeceğini belirtti.

Balık fiyatlarında 'ekim' umudu
Balık fiyatlarında 'ekim' umudu
GİRİŞ 23.09.2020 12:49 GÜNCELLEME 23.09.2020 12:49

Balık sezonu 1 Eylül'de başladı ancak tezgahlardaki fiyatlar tüketiciyi hala düşündürüyor. 

Yasağın kalkmasının ardından hareketlenen tezgahlar palamut, istavrit ve hamsi renklenmeye başladı. Ancak deniz suyu sıcaklıkları ve beraberindeki pandemi hem balıkçıyı hem de tüketiciyi etkiledi. 

İstanbul Bölgesel Su Ürünleri Kooperatifler Birliği Başkanı Erdoğan Kartal, tezgahtaki balık fiyatlarını ve önümüzdeki günlerde beklenen sezon hareketliliğine dair açıklamalarda bulundu. 

Erdoğan Kartal, hava sıcaklıkların yüksek seyretmesinin bu yıl balık sezonunu etkilediğini belirterek, fiyat ve lezzet olarak uygun balıkların tezgahta yer alması için deniz suyu sıcaklığının biraz daha azalması gerektiğini belirtti.

BALIKTA EKİM AYI BEKLENTİSİ

Kartal, yaklaşık 20 gün önce açılan av sezonun ardından fiyatların biraz da olsa rahatladığını belirterek, ''Ekim ayı itibariyle balık fiyatlarında bir düşüş bekliyoruz'' dedi. 

PALAMUT TÜKETİCİNİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRÜYOR

Hamsi ve istavritin az görülmesini hava sıcaklığına bağlayan Kartal, palamutun tüketici yüzünü güldürdüğünü belirti ve ''Bol bol palamut yiyin'' dedi. 

Tekir ve barbunundan da umutlu olduklarını ekledi.