Dolar ve euro zirve yeniledi

Dolar ve euro kademeli olarak Türk Lirası karşısında değer kazanmayı sürdürüyor. 21 Eylül hafta iki rezerv para birimi de TL karşısındaki tarihi zirvelerini yeniledi. TCMB'nin faiz kararını açıklayacağı haftada dolar 7.61 Tl seviyesine kadar çıkarken euro ise 8,96 seviyesinden işlem görüyor.

Dolar ve euro zirve yeniledi
Dolar ve euro zirve yeniledi
GİRİŞ 21.09.2020 09:05 GÜNCELLEME 21.09.2020 16:15
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısındaki kademeli değer kaybı 21 Eylül haftasında da sürüyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararını açıklayacağı haftada dolar/TL 7.61 üzerindeki seyrini sürdürürken euro/TL 9 TL'yi gördü.

 

 

Beklenti anketlerine göre TCMB'nin 8.25 puandaki gösterge faizi olan haftalık repo faizini değiştirmesi beklenmiyor, Goldman Sachs ise faiz koridorunun değiştirilerek dolaylı bir artırım yapılabileceği görüşünde.

21 Eylül haftasının ilk işlem gününde dolar/TL gece sığ piyasada 7.5862'yi görerek zirve tazeledi, kur sabah saatlerinde ise 7.61 TL'den işlem görüyor. Euro cephesinde ise Avrupa para biriminin küresel ölçekte değer kazanmasına paralel olarak artış daha yüksek görülüyor. Önceki kapanışı 8.95 olan euro 8,96 seviyesinden işlem görüyor.

 

 

Altın fiyatlarında da ikinci dalga endişeleriyle sınırlı da olsa yukarı yönlü hareket var. Ons altın 1950 doların üzerinde seyrederken gram altın fiyatı kurdaki artıştan da aldığı destekle 475 TL üzerinden el değiştiriyor

Bugün hem ECB Başkanı Lagarde hem de Fed Başkanı Powell'ın konuşmaları küresel piyasaların odak noktasında. Veri gündeminde ise Avrupa'da PMI rakamları öne çıkıyor.

YORUMLAR 4
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    Sadece euro ve dolar mı. Bütün para birimleri karşısında tl değer kaybediyor.
    Cevapla
  • C.Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Döviz,Dolara Ek özel tüketim Vergisini getirin artık!.
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Dövizin neden çıktığından haberi olmayan birisinin yorumu. Herşey yurt dışından gelirken insanlar parasının alım gücünü korumak için döviz alır. Yatırım değildir döviz almak. Bir türlü anlamadı bunu senin gibiler.
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Vay he he devlet erkanı hiç akıl edemedi. Şimdi hemen ek vergi gelir dolar 4 tl ye düşer
    Cevapla