Aselsan imzalı! Yerli video konferans uygulaması ilk sınavdan geçti

ASELSAN iştiraki BİTES tarafından geliştirilen yerli video konferans/webinar uygulaması BizBize, uluslararası katılımla gerçekleştirilen SEDEC etkinliğinde başarılı bir sınav verdi. Etkinlik, uygulamanın uluslararası alanda duyulmasına önemli katkı sağladı.

Aselsan imzalı! Yerli video konferans uygulaması ilk sınavdan geçti
Aselsan imzalı! Yerli video konferans uygulaması ilk sınavdan geçti
GİRİŞ 20.09.2020 16:17 GÜNCELLEME 20.09.2020 16:17
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Anayurt, sınır, iç güvenlik ve savunma sistemleri ana temasıyla 15-17 Eylül'de düzenlenen ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sanal ortamda gerçekleştirilen “güvenlik ve savunma buluşması” SEDEC, yerli video konferans uygulaması BizBize için önemli bir test imkanı sundu.

 

Salgın nedeniyle yapılamayan yüz yüze görüşmelerin yerini BizBize üzerinden yapılan toplantı ve görüşmeler aldı. BizBize, sunduğu altyapıyla katılımcılara güvenli görüşme imkanı sağladı.

Yerli yazılım sayesinde Türk güvenlik ve savunma sanayisi firmaları birçok ülkeden tedarik makamlarıyla görüşmeler gerçekleştirip dünya pazarıyla buluştu.

 

 

SEDEC etkinliği kapsamında BizBize üzerinden 3 gün boyunca 24 ülkeden 254 firma ve kurum, 700 toplantı gerçekleştirdi. Yapılan toplantıların süresi 410 saati buldu.

ULUSLARARASI MARKA OLMA YOLUNDA İLK ADIM

BİTES Genel Müdürü Uğur Coşkun, AA muhabirine, salgın sonrası uzaktan çalışma ve eğitim uygulamalarının artmasıyla yerli video konferans uygulaması BizBize, uluslararası adıyla XperMeet’i geliştirdiklerini söyledi.

Geçen sürede uygulamayı çeşitli kurum ve kuruluşla paylaştıklarını, buralardan elde ettikleri geri dönüşlerle uzman bir ekiple sürekli geliştirmeler yaptıklarını ifade eden Coşkun, tamamen sanal ortamda gerçekleştirilen SEDEC etkinliğinin BizBize’nin kabiliyetlerini görmek açısından önemli bir fırsat sunduğunu kaydetti.

Coşkun, yoğun bir görüşme trafiğine sahne olan etkinliği BizBize ile sorunsuz şekilde tamamladıklarını belirterek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"BizBize’yi geliştirirken hedefimiz Türkiye pazarı ile sınırlı değildi. O yüzden de kendimize uluslararası pazarlar için XperMeet markası oluşturduk. Türkiye’de uygulamayı yaygınlaştırmaya çalışırken uluslararası pazarları da ihmal etmiyoruz. Bu nedenle SEDEC, vizyonumuzla örtüşen ve çok önemsediğimiz bir etkinlikti. Bu etkinlik sayesinde 24 ülkeden çok önemli heyetler bizim video konferans uygulamamızı kullandı ve uygulamamızla bizzat kullanarak tanıştı.

Bir anlamda XperMeet markasının ilk uluslararası lansmanını yaptık ve ilk kez bu boyutta bir sınav verdik. Aldığımız tepkiler, bu sınavı başarıyla verdiğimiz yönünde. Bunun yanında kullanıcılardan aldığımız öneri ve taleplerle uygulamamızı daha da geliştirip ,güçlü bir uluslararası marka oluşturma yönünde çalışmalarımıza devam ediyoruz."

KRİTİK SEKTÖRLERDE GÜVENLİ İLETİŞİM İMKANI

BizBize, eğitim, finans, sağlık, enerji ve savunma gibi stratejik ve kritik alanlardaki görüntülü iletişimin güvenli şekilde gerçekleştirilmesi açısından sorumluluklar üstlenebilecek.

Uçtan uca şifreleme ve SSL sertifikası ile güvenliği maksimum seviyede tutan uygulama, kullanıcı verilerin yurt dışına gitmesini önlemek amacıyla da Turkcell ve Türksat altyapılarını kullanıyor.

Kesintisiz ve yüksek kalitede görüşme kabiliyeti sunan uygulamayla yüksek güvenlikli dosya paylaşımı da mümkün olacak. Uygulama internet tarayıcılar ve mobil platformlarda kullanılabilecek.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Esma 3 yıl önce Şikayet Et
    evet bir de pttmessenger vardı değil mi?
    Cevapla
  • Hamza 3 yıl önce Şikayet Et
    Teknoloji=Bağımsızlık Lütfen tüm bilgilerimiz dışarda,dışarıya gidiyor.
    Cevapla
  • xper bilmemne 3 yıl önce Şikayet Et
    neden öarkalarımızın olmadıgının delili. Türkçe isimlerden utanıyoruz galiba. ama yabancı isimler verirken hiç tereddüt etmiyoruz.
    Cevapla
  • Şevki 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah daha da geliştirilip başta okullarda ve diğer sektörlerde yaygın olarak kullanılır. Yazılım çok önemli Pardus gibi işletim sistemlerini daha da geliştirip yaygınlaştırmak yol ve köprü yapmaktan daha önemli hale geldi.
    Cevapla
  • TRT World'e Destek 3 yıl önce Şikayet Et
    Yerli yazılım programları önce devlet kurumlarında zorunlu hale getirilmeli. Mümkün mertebe özellikle ABD ve Çin yazılımları devletimizin her kademesinde yasaklanmalı. İki ülkede istihbarat için kullanıyor bütün programlarını..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle