Ukrayna resmen duyurdu: Türkiye ile görüşmelere yeniden başladık

Ukrayna Ekonomi Bakan Yardımcısı Taras Kaçka, Ukrayna ve Türkiye arasında serbest ticaret anlaşması (STA) görüşmelerinin tekrar başladığını açıkladı.

Ukrayna resmen duyurdu: Türkiye ile görüşmelere yeniden başladık
Ukrayna resmen duyurdu: Türkiye ile görüşmelere yeniden başladık
GİRİŞ 19.09.2020 09:43 GÜNCELLEME 19.09.2020 10:59
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Kaçka, resmi haber ajansı Ukrinform'a verdiği röportajda, 7 seneden fazla süren STA görüşmeleri sonucunda metnin büyük bölümünde anlaşılmış olduğunu hatırlattı.

 

 

Ocak ayında iki ülkenin birbirine yeni teklifler sunması konusunda anlaştığını belirten Kaçka, ağustosta Türkiye'den yeni teklif aldıklarını aktardı.

Kaçka, "Biz de şu anda kendi teklifimizi hazırlıyoruz ve böylece görüşmelere tekrar başlamış olduk." ifadelerini kullandı.

 

 

Yeni metnin, önceden anlaşılmış maddeleri göz önüne aldığını aktaran Kaçka, bir sonraki görüşmelerin ekim ayının ortasında planlandığını kaydetti.

YORUMLAR 5
  • mehmet aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    alialiye yaşadığım ülkeyi banamı öğretiyorsun
    Cevapla
  • Hakkı An 3 yıl önce Şikayet Et
    Hadi hayırlısı; Türkiye nin yapıcı rolü ile KIRIM SERBEST BÖLGE "statüsü" ile çatışmasızlık her iki ülke tarafından ilan edilebilir. Statü makamları Kırımda Türklerinde tesmsil edildiği yarı özerk bir yapıya devredildiği (Kıbrıs Anayasası benzeri ve AB hukukuna uygun, mülk sahiplerini dikkate alarak) bir yapıyı taraflar kabul edecektir. Mevcut durum taraflar için sürdürülebilir değil. Kırımda Çözüm ekonomik temelli.
    Cevapla
  • batu 3 yıl önce Şikayet Et
    sizde varya israil ile 1 ayda imzaladınız serbest ticaret anlaşmasını.. Türkiye ile 4 yıldır imzalamadınız hala ayak diretiyorsunuz. Tanıyalım kırımı yada söylemlere başlayalım.. bu ne böyle ya.. Türkiyenin yarısı etmeyen ülkelere bu kadar yüz vermeyin...
    Cevapla
  • mehmet aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ukrayna İsrailin güdümün de yahudi burda hep tepe de halk dipte
    Cevapla
  • Alialiye 3 yıl önce Şikayet Et
    Düşünmeden yazma,İsrail'i ne katiyon?her ülkeyle düsmanmi olalım?Ukranyaninda kendine ait siyaset anlayışı var.Biz daha bize bağlı bizden olan Kıbrıs'a söz geciremiyoruz.
    Cevapla