TCDD'nin demiryolu tekeri 'milli' olacak

Türkiye’nin ilk ve tek demir yolu tekerleği üretim tesisine sahip olan Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları A.Ş. (KARDEMİR), Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir yolları (TCDD) Taşımacılık A.Ş.'nin demir yolu tekerleği ihalesini kazandı.

TCDD'nin demiryolu tekeri 'milli' olacak
TCDD'nin demiryolu tekeri 'milli' olacak
GİRİŞ 18.09.2020 12:44 GÜNCELLEME 18.09.2020 12:45
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamada, Türkiye’nin demir ve çelik ürünleri alanında yapmış olduğu ithalatlara karşı ürün geliştirme çalışmalarını sürdüren şirketin, Taşımacılık A.Ş.'nin ihtiyaç duyduğu ve ihale ettiği monoblok demir yolu tekerleği ihalesini kazanarak satışını gerçekleştirdiği belirtildi.

 

 

Yapılan açıklamada, "Yaklaşık bin 600 adet monoblok demir yolu tekerleği için açılan ihalede, ülkemizin tek yerli üreticisi unvanıyla yer alarak milli servetimizin yurt içinde kalmasına katkı sağladık. Yapacağımız ürün geliştirme çalışmaları ile iç piyasamızın ihtiyaçları ile birlikte uluslararası pazarlardaki tekerlek ihtiyacını da karşılayarak ülkemize döviz girdisi sağlamayı hedeflemekteyiz. Aynı zamanda Türkiye’nin ilk ve tek demir yolu rayı üreticisi olan şirketimiz, TCDD’ye yakın zamanda gerçekleştirmiş olduğu yaklaşık 30 bin ton ray tedariki ile de ülkemiz raylı ulaşımlarına katkısını sürdürüyor. Tamamı ithalatla karşılanan ülkemiz demir yolu tekerleği ihtiyacının, yerli kaynaklar ve milli üretim ile karşılanmaya başlanmasının, ülkemize, TCDD’ye ve şirketimize hayırlı olmasını dileriz" denildi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 11
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemizde Kamu ,Kamu ortaklığı ve özel sektör olmak üzere 6-5 Demiryolu aracı fabrikası varken İstanbul Havaalanı metro araçlarının aceleye getirilip Çinden alınması hiçte hoş olmadı.Milli ekonomi açısından.
    Cevapla
  • hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    rantçı bürokratlar ne kazanacak o zaman . bu çürük elmalar ayıklanmadıkça işler rayına binmez.
    Cevapla
  • NET 3 yıl önce Şikayet Et
    Yurt dışından Demir cevheri İthal edileceğine. DEMİR CEVHERİ Üretimi yapan firmalar Desteklensin. Ülkemiz ve İnsanımız Kazansın.
    Cevapla
  • ACİLEN 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye'de Demir Cevheri üretimi yapan Firmalara Acilen Devlet tarafından Teşvik verilmelidir.Bu konuda yeni bir maden yasası yapılmalıdır. Demir Cevheri Üretimi Artırılmalıdır.
    Cevapla
  • Mustafa 3 yıl önce Şikayet Et
    Olması gereken budur, 100de 100 yerli
    Cevapla
  • M.ali 3 yıl önce Şikayet Et
    İnanınca isteyince olabiliniyormuş ha gayret daha ileri
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle