20 yaşın üzerinde sıfır fiyatına otomobil!

Fiyatları her geçen gün artan ikinci el otomobil piyasasında işler çığırından çıktı. Fiyat artışını fırsat bilenler, 20 yaşın üzerindeki araçları sıfır otomobil fiyatına satışa çıkardı.

20 yaşın üzerinde sıfır fiyatına otomobil!
20 yaşın üzerinde sıfır fiyatına otomobil!
GİRİŞ 18.09.2020 09:33 GÜNCELLEME 18.09.2020 09:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

İkinci el piyasasında fiyatların artmasıyla birlikte fırsatçılara gün doğdu. İkinci el araçların satıldığı internet sitesini ziyaret eden vatandaşlar, 20 yaşındasın üzerindeki araçlara sıfır otomobil fiyatı yazıldığını görünce tepki gösterdi. Kuş serisi diye tabir edilen 20 yaş üzerindeki ikinci el otomobiller 145 bin liralara varan fiyatla satışa sunuldu.

 

İnternetten satılan araçların fiyatları artırdığını ifade eden Bursa Oto Galericiler Odası Başkanı Hakan Yanık, "Vatandaşlar internetteki fiyatlara bakıp araç alamaya kalkmasınlar. Galericilere ve araba pazarlarına gitsinler. İnternetteki fiyatlar sun'i. Bütün fiyatların artmasına sebebiyet veriyorlar. Beğenmediğin serçe serisine bile 30 bin liradan 100 bin liraya kadar para isteniyor. Böyle giderse araç fiyatlarında artış devam eder. Bu meseleyi halletmemiz lazım. Çözmek için de millî bir duruş sergilemek lazım. Türkiye’de dolar bu kadar artmadı. Son 8 aydır fiyatlar yüzde yüz artış gösterdi" dedi.

YORUMLAR 8
  • antinkuntin 3 yıl önce Şikayet Et
    yılbaşına kadar vergiden muaf yap bakalım ne oluyo
    Cevapla
  • Fatih Karaalioğlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet iradesinin serbest piyasanın önüne geçecek bir kanun çıkarması gerekir. Piyasa gerçekten çok serbest. Tam bir fırsat piyasası olmuş durumda. Çözümü çok kolay!!!!!
    Cevapla
  • Bülent Erguvan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu tarz ilanları aracın gerçek ederini yansıtmadığı için ilan siteleri kabul etmemesi lazım. Az çok hepimiz hangi araç ne kadar eder tahmin edebiliyoruz.
    Cevapla
  • İlhan Akan 3 yıl önce Şikayet Et
    Suzuki Maruti, Fiat 126 Bis gibi Hindistanda satılan arabaları getirirseniz alabilir insanlar, mümkünse ABS bile olmasın. Bisiklet, motosiklet bile kalmadı ülkede, yurt dışından buğday gelince çiftçiler için bir problem olmuyorda neden ikinci el araç gelemiyor, tekel olmuş 3-5 yerli üreticiyi mi koruyoruz, gofret gibi çıtırdayıp ikiye bölünene kadar, 30-40 sene biniyoruz zaten, bizdeki ortalama bir araba Avrupada 2-3 bin euro, ev parası veriyoruz biz ona.
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    çare çok basit: bu kişilerle irtibata geçip kardeşim araban kaç lira 100 lira yıllık yüzde 20 ötv artı 100/18 kdv 10 yıl aracını satsada satmasada bu on yıl mecburi ödemeleri istenip ödenmediği taktirde cezaevi zorunlu yapılmalı onada karşı çıkarsa vatandaşlıktan cıkarılıp mallarına el konmalı yazarım daha da ya sabır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle