Erdoğan Bodrum için talimat verdi: CHP'li belediyelerin yapamadığını hükümet yapacak

Erdoğan, Bodrum için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı görevlendirdi. Bakan Ersoy, Muğla Büyükşehir Belediyesi ile Torba ilçe merkezi, oteller bölgesi, Kızılağaç, Yalı, Çiftlik ve İçmeler mahallelerini kapsayan kanalizasyon şebekeleri, terfi merkezleri, deniz deşarj hatları ve yağmur suyu iletim hatlarına kadar uzanan kapsamlı inşaat ve rehabilitasyon çalışmalarının protokolünü imzaladıklarını duyurdu

Erdoğan Bodrum için talimat verdi: CHP'li belediyelerin yapamadığını hükümet yapacak
Erdoğan Bodrum için talimat verdi: CHP'li belediyelerin yapamadığını hükümet yapacak
GİRİŞ 16.09.2020 10:44 GÜNCELLEME 16.09.2020 11:21
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Başta İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere CHP'li belediyeler, kentteki çevre ve altyapı sorunlarına bir türlü çözüm getiremiyor. Vatandaşları isyan ettiren bu problemlerin çözümü için hükümet devreye girip, yarım kalan işleri tamamlıyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bodrum'un yeniden yaşanılabilir olması için Kültür ve Turizm Bakanlığı'nı görevlendirdi. 

 

 

CHP'li belediyeler işini yapmayınca, vatandaşı mağdur etmemek ve kültürel varlıkları korumak için devreye yine hükümet girdi. Kültür ve Turizm Bakanlığı artık kangren halini alan Türkiye'nin turizm cenneti Bodrum'un altyapısını çözmek için hareket geçti. Bakan Mehmet Nuri Ersoy ile CHP'li Muğla Büyükşehir Belediyesi arasında protokol imzalandı.

Ersoy, proje kapsamında "Toplamda 200 milyon artı KDV'ye mal olacak ve tamamı Bakanlığımızca karşılanacak projeyi, 2021 sonunda hizmete yetiştirmeyi planlıyoruz" ifadelerini kullandı.

 

 

Buna göre; Torba ilçe merkezi, oteller bölgesi, Kızılağaç, Yalı, Çiftlik ve İçmeler Mahallelerini kapsayan kanalizasyon şebekeleri yenilenecek; terfi merkezleri, deniz deşarj hatları ve yağmur suyu iletim hatları rehabilite edilecek.

CUMHURBAŞKANI TALİMAT VERDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimatlar doğrultusunda büyükşehir belediyelerinin yeterli olamadığı noktalarda bakanlıklar olarak kaynakları ölçüsünde devreye girdiklerini hatırlatan Ersoy "Toplamda 200 milyon artı KDV'ye mal olacak ve tamamı Bakanlığımızca karşılanacak projeyi, 2021 sonunda hizmete yetiştirmeyi planlıyoruz. Geçen yıl Antalya Büyükşehir ile anlaşarak Serik Arıtma Tesisi'nin inşasına başlamıştık" dedi.

"ALTYAPI YETERLİ DEĞİL"

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de Bakan Ersoy'a teşekkür ederek "Bodrum'un üstü milleti, altı bizi yakıyor. Buraya gelenler, altyapı yeterli olmadığı için büyük sıkıntı çekiyor" şeklinde konuştu.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 59
  • YİĞİDO 3 yıl önce Şikayet Et
    aslında yapmayacaksın kime oy verdilerse onlar yapsın hükümet yapıyor onlar rant peşinde sonra biz yaptık diye milyolarca yalan şeçimden bu yana sayısını unuttum chp li hdp li belediyedeki yolsuzluklar sayamadım.
    Cevapla
  • Barbaroslar geliyor 3 yıl önce Şikayet Et
    Doğru ,akp yapar CHP sahiplenir, giderler CHP ye oy verirler
    Cevapla
  • Meltem 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir de utanmadan Başkanımıza diktatör demezler mi... Bu denli sapkınlığı yapsa yapsa hainler yapar
    Cevapla
  • oracle 3 yıl önce Şikayet Et
    Chp nin ayıbını neden akp kapatıyor, sonra çıkıp biz yaptık diyecekler bilmiyor musunuz. Sorunu olmayan halk size oy verirmi. CHP nin ne mal olduğunu görmesinlermi .bu ne çelişkidir.
    Cevapla
  • Toprak 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapın yapın onlar yine gider chp ye oy verir...yetmez birde çıkıp erdoğan değil ecevit yaptı derler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle