İstanbul'da minibüsçülerden yüzde 35 zam ve ilave 6 koltuk talebi

Koronavirüs tedbirleri kapsamında ayakta yolcu taşınmasının yasaklanması üzerine, İstanbul'da minibüs sahipleri araçlarına ilave altı koltuk istiyor. Taleplerini İstanbul Valisi Yerlikaya'ya ileten minibüsçülker, 15 bin lirayı bulacak koltuk maliyeti için bakanlıktan destek bekliyor. Minibüsçüler ayrıca, ücretleri de yüzde 35 zam yapılmasını talep ediyor.

İstanbul'da minibüsçülerden yüzde 35 zam ve ilave 6 koltuk talebi
İstanbul'da minibüsçülerden yüzde 35 zam ve ilave 6 koltuk talebi
GİRİŞ 16.09.2020 08:17 GÜNCELLEME 16.09.2020 08:30
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını nedeniyle ayakta yolcu almaları yasaklanan hatlı minibüsçülerden dikkat çeken bir istek geldi. Ayakta yolcu alamamalarından kaynaklı ekonomik olarak zora girdiklerini kaydeden minibüsçü esnafı ilave altı koltuk için İstanbul Valiliği'ne talepte bulundu.

 

 

Yeni Şafak'tan Kenan Biter'in haberine göre, Valiliğe sunulan teklifte şu an 9+1 olarak çalışan hatlı minibüslerin 16+1 olarak hizmet vermesi isteniyor.

10 İLE 15 BİN TL ARASINDA MALİYETİ VAR

 

 

Yaptıkları çalışmada minibüslere ekstra olarak konulacak 6 koltuğun esnafa maliyetinin projenin hazırlanma süreci ve ruhsata işlenmesi de dahil 10 ile 15 bin TL arasında olacağını kaydeden İstanbul Minibüs Esnaf Odası Başkanı Kazım Bilge, normalde de taşıma kapasitelerinin 16+1 olduğunu bunun üzerine çıkması halinde otobüse gireceğini ancak ayakta yolcu taşınması için bu koltukların araçlarda bulunmadığını dile getirdi.

9+1, 11+1, 14+1 ve 16+1 olmak üzere İstanbul genelinde 6 bin 400 adet hatlı minibüs olduğunu da aktaran Bilge bu araçların yarısına koltuk eklenmesi gerektiğini ifade etti.

BAKANLIKTAN DESTEK BEKLENİYOR

Valiliğin taleplerini Ticaret Bakanlığı'na ileteceğini de aktaran Bilge, araçlarda yapılacak bu tadilat ve eklenecek koltukların, koronavirüs nedeniyle zaten araçları çalışmayan esnafa büyük getireceğini o yüzden bakanlıktan da bu yönde destek alınabilirse işlemlere hızla başlanabileceğini vurguladı.

YÜZDE 35 ZAM TALEBİ

Koronavirüs salgının devam edeceğinin öngörüldüğünü ve kendilerinin de 16+1 şeklinde çalışmaktan başka çareleri olmadığını dile getiren Bilge, ücretlere yüzde 35 zam yapılması yönünde de talepleri olduğunu bu oranın yapılacak pazarlıklarla belirlenebileceğini belirtti.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 37
  • Yusuf 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ulkede düzgün işıni yapan mı var kasabın sucukları mı yoksa marketin sosislerimi düzgun pazardan aldıgınızın domatesleri yarısı cüruk kendiniz secmaseniz tabiki özel hastenelermi düzgün inanın ozel hasneneye gitim burnum icin dr benden 6 tane tamografi rotgen istedi şasırdım devlete gitim 1 rotgenle işi bitirdim özel sırf hastaneye para kazandıracak bizi soymaya kalktı bu ulkede duzgun bisey kalmadı varsa söyleyin hangi iş var
    Cevapla
  • kybalion 3 yıl önce Şikayet Et
    Aslında ayakta yolcu taşımak hep yasaktı ama ceza uygulanmıyordu İstabul'da 15 kişilik araçlara 35-40 kişi sokmak için ellerinden geleni yaparken iyiydi. Sürünsünler zerre üzülmem.
    Cevapla
  • Mmm 3 yıl önce Şikayet Et
    Sürünen onlar değil ki. Minibüse binemeyip bekleyen bizler sürünüyoruz. Minibüse binen biziz. Ama burda hiç minibüse binmeyen asalak tipler yorum yazıyor. Asıl garip olan bu.
    Cevapla
  • Yorgun 3 yıl önce Şikayet Et
    Ayakta yolcu tasimiyoruz diyebilecek minibüsçü varmı birde dalga geçer gibi zam istiyorlar.
    Cevapla
  • Mmm 3 yıl önce Şikayet Et
    Evet. Metrobus metro tramvay otobüs bunların hepsi VİP yolculuk sunuyor. Suçlu minibüs ve taksi. Komik insanlarız ya.
    Cevapla
  • El Cevap 3 yıl önce Şikayet Et
    Aç gözlüler
    Cevapla
  • Tokatlı 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah gözünüzü doyursun aç gözlüler .
    Cevapla
  • Mmm 3 yıl önce Şikayet Et
    8 yolcu ile halkalıdan topkapi ya git. 8 yolcudan toplam 24 lira al. 35 lira mazot harca. Sonra vatandaş sana AÇ GÖZLÜ desin. Bu ülke 30 katı fiyata maske satan eczacı işe gitmemek için rapor memur bürokrat müdür hergün zam yapan marketci araba stoğu yapan galerici suçluyu kurtaran avukat devleti satan komutan emniyet müdürü vs vs vs gördü. Ama suçlu ekmek parası için zam isteyen minibüsçü ve taksici dimi. Yazıklar olsun hepinize.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle