Rusya'dan dikkat çeken turizm açıklaması: Türkiye lider ülke olacak

Türkiye'ye gelen turist sayısı 10 milyonu aştı, sadece Antalya'ya gelen turist sayısı ilse 2 milyona yaklaşmış durumda. Rus Tur Operatörleri Birliği'nden yapılan açıklamada "Rus turistlerin Türkiye’de tatile yönelik talebinin sonbahar döneminde artarak devam etmesi bekleniyor." dendi.

Rusya'dan dikkat çeken turizm açıklaması: Türkiye lider ülke olacak
Rusya'dan dikkat çeken turizm açıklaması: Türkiye lider ülke olacak
GİRİŞ 14.09.2020 12:30 GÜNCELLEME 14.09.2020 12:30
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Rus Tur Operatörleri Birliğinden (ATOR) yapılan yazılı açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Türkiye’de uygulamaya koyulan bazı tedbirlerin, Rus turistlerin Türkiye’de tatil talebini etkilemediğine işaret edildi.

 

 

Türkiye’nin bu yıl yurt dışı tatilinde lider ülke olacağının vurgulandığı açıklamada, “Operatörlerden edinilen verilere göre, Rusya’dan Türkiye’ye turist akışı eylülde ağustosa kıyasla çok daha iyi olabilir. Salgında ikinci dalgaya ilişkin psikolojik eşik aşıldığında, turistler ekim ve kasımda Türkiye’de yazı yakalayacaklardır.” denildi.

Türkiye, geçen yıl ağırladığı yaklaşık 7 milyon Rus turistle, Rus vatandaşlarının en çok ziyaret ettiği ülkeler arasında ilk sıralarda yer aldı.

 


TURİST SAYISI 10 MİLYONU AŞTI

"Türkiye'ye gelen turist sayısı 10 milyonu aştı, Antalya'ya gelen 2 milyona yaklaştı." diyen Turizm ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Kınay, "Turizmdeki bu hareketlilik önümüzdeki aylarda da devam edecek hatta yaz sezonu kasım ve aralık aylarına doğru sarkacak diye bekliyorum." dedi.

 

ANTALYA'YA BAZI ÜLKELERDEN YOĞUN TURİST TRAFİĞİ OLDU"

Türkiye Turizm ve Geliştirme Ajansı Yönetim Kurulu Üyesi Cem Kınay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, birkaç ay önce sıfır noktasında olunmasına rağmen turizmdeki hareketliliğin önemli olduğunu söyledi.

Sertifika programı ve sağlıklı turizm kampanyasının Türkiye'yi diğer ülkelerden ayıran önemli bir özellik olduğunu vurgulayan Kınay, şunları kaydetti:

"Sağlıklı turizm, Rusya ile Türkiye, Almanya ile Türkiye ve İngiltere trafiğinin açılmasında önemli bir etken oldu. Belli ki insanların aylarca evlerde kalmaktan dolayı tatile olan özlemleri çok yüksek. Antalya'ya, özellikli Rusya, Ukrayna, Almanya, İngiltere, Polonya gibi ülkelerden yoğun trafik oldu. Otellerimiz açıktı, hazırlıklıydı. Sertifika programlarına uymak için ellerinden geleni yapıyorlar. Turizmdeki bu hareketlilik önümüzdeki aylarda da devam edecek hatta yaz sezonu kasım ve aralık aylarına doğru sarkacak diye bekliyorum."

Türkiye'nin "12 ay, 4 mevsim ve 365 gün turizm yapılan bir ülke" sloganı olduğuna işaret eden Kınay, özellikle Antalya'nın yılın 12 ayında rahatlıkla ziyaret edilebileceğini ifade etti. 

EGE'YE TURİST AKINI

Çeşme, Kuşadası, Bodrum, Pamukkale gibi doğal güzellikleriyle Türkiye'nin önde gelen turizm cennetlerine ev sahipliği yapan Ege, bu yıl hem yerli hem de yabancı turistlerin akınına uğrayarak 2 milyon 99 bin 766 kişiyi ağırladı.

İSTANBUL HAVALİMANLARINDAN 27 MİLYON YOLCU SEYAHAT ETTİ

Atatürk, İstanbul ve Sabiha Gökçen havalimanlarından, ocak-ağustos döneminde 224 bin 919 sefer yapıldı. Bu dönemde, İstanbul'daki havalimanlarından 26 milyon 831 bin 852 iç ve dış yolcusu uçtu.

 
YORUMLAR 18
  • Capla hama 3 yıl önce Şikayet Et
    Kadir dediyse tersi çıkar ben kâfire inanmam..tersini yaparım
    Cevapla
  • Sungur Alp 3 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu turistlerin Turkiyeyi tercih etmelerindeki en onemli şeyler. Güneşli sıcak deniz ve orman bir arada ve onlara göre çok ucuz kardeşim kuzey avrupada rusyada güneş mi var sıcak mi var madem geliyorlar güneşlenme sıcak deniz vb vergileri alinmali . Şaşırmayın arastirin bunu yapan ülkeler var
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Kendi vatandaşı yararlanmiyor onlar geziyor istemiyom diyenler. Ben haziranda fethiyedeydim turist yoktu her yer bomboş gezdim her yeri günahsız mis tertemiz. Yat turları turizmciler peşimizde koştu. 200 liraya yatla tüm koyları gezdik tüple dalış bile yaptik yatta cemaatle namaz kıldık. Durdugumuz koylarda semaver bile yaktık. Yani şu turistler gelmese de az da biz yararlansak valla doğru diyorlar.
    Cevapla
  • orhan01 3 yıl önce Şikayet Et
    Turistlerin gelmemesi cok iyi..Zaten ahlaksizliktan baska bir ise yaramiyorlar..Yok dovizler getiriyorlarmis da filan da.tl den 7 -8 kat degerli olan paralariyla hava atarak türk halkinin hic gezmedigi yerleri geziyorlar.Gezmesinler ,gelmesinler istemiyorum.Cok şükür ki Allaha bu hastalik sayesinde ciplak turistleri de engelledi..
    Cevapla
  • izmir hakkı kul 3 yıl önce Şikayet Et
    dolar 3.5 tlden 7 ,5 tl ye yükseldi adamların parası 2 katına çıktı tabi gelirler bizde turizm ucuz ama kendi vatandaşı bundan faydalanamayan ülkenin yüzde yarısı 40 yıldır otele ve tatile gitmeyen tek ülke bizim ülkemizdir.tatilden faydalanan yaklaşık ülkenin yüzde 30 u diğerleri geçim derdinde bankaya borçlu bırak tatili görmeyi 100 tl ye kuruyemiş alamayan 10 yıldır evine 10 kilo kırmızı et alamayan ülke bizim ülkemizdir.
    Cevapla
  • Erkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen eskisini bilmiyorsun galiba tatil kültürü bile yoktu konuşunca ne konuşursanız konuşun muhalefet edinde ne olursa olsun .yazık ya
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    40 yıl kelimesi yanlış bir bilgi daha fazla Tesbitler kısmen doğru milletimiz daha yeni yeni bu hükümet döneminde zenginleşmeye başladı ve tatile gitmeye başladı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle