Erdoğan'dan Moody's'in kararına sert tepki

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB ETÜ Mezuniyet Töreni konuşmasında, kredi derecelendirme kuruluşlarını eleştirdi. Türkiye'nin ekonomide pik yaptığını belirten Erdoğan, not indirimi hakkında "Puanlamalarınızın kıymet-i harbiyesi yok." dedi.

Erdoğan'dan Moody's'in kararına sert tepki
Erdoğan'dan Moody's'in kararına sert tepki
GİRİŞ 12.09.2020 17:14 GÜNCELLEME 12.09.2020 17:30
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TOBB ETÜ Mezuniyet Töreni'ne katıldı. Ekonomiyle ilgili mesajlar veren Erdoğan, dün Türkiye'nin kredi notunu indiren Moody's hakkında sert konuştu.

 

Kalkmışlar bizim puanımızı düşürme yoluna gidiyorlar. Ne yaparsanız yapın sizin bu puanlamalarınızın kıymeti harbiyesi yok diyen Erdoğan, "Türkiye şu an ekonomide pik yapıyor, dibe değil tavana" şeklinde konuştu.

Moody's dün Türkiye'nin kredi notunu yatırım yapılabilir seviyenin beş basamak altı olan B2'ye indirmiş, görünümü negatifte tutmuştu.

 

Erdoğan konuşmasında IMF'e de değinirken, Ekonomimizi IMF'e muhtaç ve mahkum hale getirdiler. 2013'te borcu biz sıfırladık. Artık bizim IMF diye bir kapımız yok, biz bize yeteriz. Bu ülke kendine yeter." dedi

YORUMLAR 9
  • Gerçek Pazarda 3 yıl önce Şikayet Et
    Onların verdiği puan bizim de umurumuzda değil ama çarşı pazara gittiğimizde gördüğümüz fiyatlar Moddy'sten daha beter. Her şeyin fiyatı son altı ayda en az %50 artmış. Ekonomi tavanda falan değil. Özellikle dar gelirliler için ekonomi kötü gidiyor. Çıkın biraz çarşı pazar gezin ekmek elden su gölden konuşmak gerçeklerle uyuşmuyor.
    Cevapla
  • OSMANLI 3 yıl önce Şikayet Et
    derecelendirme kuruluşlarıda tarafsız değil uluslararası güçlerin ekonomi tetikcileri
    Cevapla
  • Gazi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı anladı Türkiye'yi akın akın geliyor aklı olan mahirligi olan Kobi olur Ocak ayından sonra köyümün ekmeği bile kapisilacak Türkiye kiyama kalktı geliyor yeterki içimizdeki hainler gaz yapmasın
    Cevapla
  • kamil. 3 yıl önce Şikayet Et
    boyun eğmek yok rızkı veren hüdadır kula minnet eylemek yok.
    Cevapla
  • Samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizim için o puanların bir önemi yok fakat yabancı yatırımcılar o puanlara bakarak yatırım yapıyorlar maalesef.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle