Kilosu 170 TL’den lüfer tezgahlarda

Denizlerin prensi olarak adlandırılan lüfer, kilosu 170 liradan tezgaha geldi. Çanakkaleli balıkçılar tarafından oltayla avlanan ve yeni sezonda ilk kez tezgahlarda yer alan lüfer, kilogramı 170 liradan satışa sunuldu.

Kilosu 170 TL’den lüfer tezgahlarda
Kilosu 170 TL’den lüfer tezgahlarda
GİRİŞ 12.09.2020 09:01 GÜNCELLEME 12.09.2020 09:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tarım Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Başkanı ve Çanakkale Merkez 1 No’lu Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mehmet Özkurnaz, bu yıl yeni av sezonunun açılmasıyla tezgahlarda balık çeşidinde artış görüldüğünü söyledi.

Bu yıl palamudun yoğun şekilde avlanacağı düşüncesi taşıdıklarını belirten Özkurnaz, “Denizlerimizin prensi olan lüfer bugün ilk kez tezgahlarda yerini aldı ve kilogramı 170 liradan satışa çıktı. Bu yıl inanıyoruz ki balıkçılık daha çok artacak. Vatandaşlarımız da balıkları rahat şekilde tüketecek. Balıklarımız bu yıl boğaza oldukça erken giriş yaptı. Bu da  balıkçılığın iyi olacağını ve buna bağlı tüketiminin de çok olacağını gösteriyor” dedi.

‘En lezzetli balık’

Balıkçı Tuncay Dinç de, lüferin ilk defa tezgahlarda yer aldığını dile getirerek, “İnşallah bundan sonra palamut ve lüfer olacak. İlerleyen günlerde kasım ayında ekim ayının sonunda lüfer, çinekop olacak. En güzel balık lüfer. Lezzet bakımından denizin en güzel balığıdır” diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • Nadir 3 yıl önce Şikayet Et
    Maaşını dolarla alanlar için iyi, tl ile alanlar için kötü bir haber.
    Cevapla