Türkiye'den vazgeçmiyorlar! Akın akın geliyorlar

Bulgaristan'ın yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerini esnetmesinin ardından Bulgar vatandaşların alışveriş turizmi için ilk tercihleri Edirne oldu.

Türkiye'den vazgeçmiyorlar! Akın akın geliyorlar
Türkiye'den vazgeçmiyorlar! Akın akın geliyorlar
GİRİŞ 11.09.2020 14:50 GÜNCELLEME 11.09.2020 14:53
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Edirne Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Bulgar turistlerin alışveriş için yoğun olarak geldiği Ulus Pazarı girişinde kurduğu stantta ziyaretçilere Türkçe ve Bulgarca broşür dağıtarak, kent hakkında bilgi verdi.

 

İl Kültür ve Turizm Müdürü Kemal Soytürk, Kapıkule Sınır Kapısı üzerinden gelen binlerce turistin kent ekonomisine katkı sağladığını söyledi.

Kovid-19 tedbirleri kapsamında ziyaretçilerini ağırlayan pazara yoğun ilgi olduğunu belirten Soytürk, "Özellikle alışveriş turizmi için Bulgar misafirlerimiz Edirne'yi tercih ediyor. Biz de misafirlerimize şehrimizi en iyi şekilde anlatıyoruz. Ulus Pazarı'nda geçen haftaya göre yoğunluk var. Bu yoğunluk esnafımızın yüzünü güldürüyor. İnşallah bu şekilde devam eder." dedi.

 

Sınır kapılarının tedbirli açılmasının kentteki hareketliliği artırdığını vurgulayan Soytürk, kentin tanıtımına katkı sunmak adına çalışmalar yürüttüklerini kaydetti.

Soytürk, "Müdürlük olarak kadim şehrimizi, medeniyetimizi, Osmanlı'ya 92 yıl başkentlik yapmış şehrimizi tanıtmaya devam ediyoruz. Özellikle Bulgar misafirlerimize kentimizin tarihi ve kültürel güzelliklerini, gastronomimizi, ciğerimizi, badem ezmemizi ve kurabiyemizi tanıtıyoruz. Bunları yaparken Kovid-19 tedbirlerini elden bırakmıyoruz." diye konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Ahmet Aslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Her iki ülkede Covid tepe noktasında iken bu karar alındı. Nerede tedbirler? Aslında 4 ülke bu kapıları açma anlaşmasında var, diğer iki ülke: Sırbistan ve Beyaz Rusya. Bunlarda herhalde Covid yok.
    Cevapla
  • zafer gülten 3 yıl önce Şikayet Et
    tabi ki esnafa yarıyor,esnaf satışını artırdıkça fiat yükseltiyor,olan vatandaşa oluyor.Antalya niçin Türkiye nin en pahalı şehri,İstanbul un turistik yerlerinde başka yerde 3 tl ye satılan bir bardak limonata iki misli,turistin bol olduğu semtte her şey pahalı.
    Cevapla
  • Almayın 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizi sevdiklerinden değil ucuza geldiği için geliyorlar. 1 euro 8.8 tl adamlar 9 kat ucuza alışverişe geliyor. Bu düzeni kuran abd ab oldurğu yerde tl değer kaybediyor ekonomi eriyor. Euro ve dolar değer kazanıyor. İnşallah gün gelir eşdeğer olur hatta tl daha değerli olur
    Cevapla
  • Yağız gökay 3 yıl önce Şikayet Et
    ağlama,ağlama çözüm bul....yok o sebep bu sebep....yıllardır aynı kafa....
    Cevapla
  • doğruları konuşan 3 yıl önce Şikayet Et
    Virüsü de beraber getiriyorlar.
    Cevapla