Petrolde sert 'korona' düşüşü

Dünya genelinde yeni koronavirüs vakalarının artmasıyla petrolde talebin düşeceği beklentisi arttı. Brent petrolün varil fiyatı yüzde 3.4 düştü. ABD hafif ham petrolündeki düşüş de yüzde 5'i aştı

Petrolde sert 'korona' düşüşü
Petrolde sert 'korona' düşüşü
GİRİŞ 08.09.2020 15:52 GÜNCELLEME 08.09.2020 15:52
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Petrol, dünya genelinde koronavirüs enfeksiyonlarının artması nedeniyle talepteki toparlanmanın zayıflayabileceği endişeleriyle yüzde 3'ten fazla değer yitirerek gerileyerek 40 doların altına indi ve art arda beşinci seansta da düşüş kaydetti.

Brent ham petrolünün en yakın vadeli varil fiyatı 40.55 dolar ile 29 Haziran'dan bu yana en düşük seviyesine geriledikten sonra yüzde 3.4 düşüşle 40.58 dolarda bulunuyor. ABD hafif ham petrolü yüzde 5'ten fazla düşüşle 37.71 dolara geriledi.

Suudi Arabistan'ın petrol şirketi Aramco'nun Arap hafif petrolü için Ekim ayı resmi satış fiyatlarını düşürmesinin ardından petrol fiyatları dün gerilemişti. Aramco'nun bu adımı talebin duraksadığına işaret etti.

Commerzbank analisti Eugen Weinberg, "Fiyatlardaki zayıf seyir bugün devam ediyor. Bunun her şeyden önce talep endişelerinden kaynaklandığına inanıyoruz" dedi. Hem Brent hem de ABD hafif ham petrolü Ağustos ayı boyunca işlem gördükleri aralıkların dışına çıktı. Brent petrolü, Ağustos sonundan bu yana yüzde 8'den fazla düştü. Rystad Energy analisti Paola Rodriguez-Masiu, "Kayıplar dizisi, yılın geri kalanında ham petrol talebinin durgun seyrinden kaynaklanıyor" dedi.

YORUMLAR 1
  • vatansevdalısı 3 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş bu düşüşlerden neden yararlanamıyor zam gelince saniyesinde zam uygulanıyor. Allah islah etsin.
    Cevapla