Adana'da ulaşıma büyük zam!

Adana Büyükşehir Belediyesi, kent içi ulaşımda kullanılan otobüslerde öğrenci, tam ve öğretmen tarifelerine zam yapıldığını duyurdu.

Adana'da ulaşıma büyük zam!
Adana'da ulaşıma büyük zam!
GİRİŞ 08.09.2020 00:32 GÜNCELLEME 08.09.2020 00:35
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, otobüslerde öğrenci tarifelerine yüzde 7,1, tam bilet tarifesine yüzde 28,5, öğretmen tarifesine ise yüzde 33,3 zam yapıldığını Twitter hesabından yaptığı paylaşımla açıkladı.

Buna göre tam bilet 2,90 TL, öğretmen 2,40 TL, öğrenci ise 1,50 TL oldu. Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada, zam yaptıkları için Adanalılardan özür diledikleri belirtildi. Son fiyat ayarlamasının 3 yıl önce yapıldığının aktarıldığı açıklamada, bu süre zarfında doların yüzde 115 arttığını, akaryatın yüzde 38, çarşı-pazar (tüfe) fiyatlarının ise resmi verilerle ortalama yüzde 51 zamlandığını ancak kendilerinin tek kuruş zam yapmadıkları, zam yapmaktan başka da çarelerinin olmadığı ifade edildi.



Öte yandan minibüs ücretleri de zamlanırken, kartlı binişlerde öğrenci tarifesinin 2,05 TL, tam üceriten ise 3.50 TL olduğu bildirildi. Minibüslere kartlı biniş yerine elektronik bilet ile binmek isteyenlerin ise tek biniş için 4,25 TL ödeyeceği kaydedildi.

YORUMLAR 8
  • adanalıı. 3 yıl önce Şikayet Et
    virüs nedeniyle dolmuşa binen azaldı.oyüzden zam yapılmıştır.
    Cevapla
  • Atilla 3 yıl önce Şikayet Et
    adam zam yapmamış üzülmeyin. bu yapılan fiyat düzenlemesi.
    Cevapla
  • burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Ben bir öğretmen olarak öğretmene indirim yapılmasını doğru bulmuyorum. Askeri personel ve polise de indirim olmamalı.
    Cevapla
  • BLAUBERG 3 yıl önce Şikayet Et
    Bence asgari ücretliye indirim yapılmalı.
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    bu ülkede poliste öğretmende 4000 tl den az maaş almıyor. indirimli hatta ücretsiz tarife uygulanacaksa 2300 tl maaşa hatta 1050 tl ödeneğe mahkum edilen zavallı asgari ücretlilere ve çerez parası gibi maaş alan emeklilere yapılsın.
    Cevapla
  • Haydar Kara 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar sana indirim yapıyor sen memmun değilsin kendi adına konuş 1100000 öğretmen adına konuşma ayrıca Polisin ve askerin ücret ödemesi senin hoşuna mı gidecek bir dolmuşcu ağzıyla konuşuyorsun sanki senin cebinden çıkıyor lütfen eleştiri yaparken düşünerek konuş bir meslek grubu temsilen konuşmayın.
    Cevapla
  • ERSAN 3 yıl önce Şikayet Et
    Zaten çok pahalı biniyoruz birde bu zam artık dolmuşada binemeyiz askeri ücret alanları düşünmüyorlar
    Cevapla
  • Antepli 3 yıl önce Şikayet Et
    Adamların zamlı hali gaziantep e yetişmiyor genede ulaşım neden bu kadar çok pahali???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle