Bakan Albayrak: Katma değerli üretime ve istihdama dayalı büyümeye devam ediyoruz

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Türkiye Sigorta Tanıtım Töreni'nde açıklama yaptı.

Bakan Albayrak: Katma değerli üretime ve istihdama dayalı büyümeye devam ediyoruz
Bakan Albayrak: Katma değerli üretime ve istihdama dayalı büyümeye devam ediyoruz
GİRİŞ 07.09.2020 13:51 GÜNCELLEME 07.09.2020 13:55
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Bakan Albayrak'ın açıklamalarından öne çıkanlar;

 

 

İlk günden itibaren sigortacılık sektörüne ilişkin hedefleri belirlerken sigorta ve emeklilik sektörü ne kadar yüksek düzeyde fon sağlarsa, o kadar büyük katkı sağlamış olacak. Bugün dünyada 39. sırada sigortacılık sektörümüz. Şu an hedeflerin gerisinde. Sigorta ve emeklilik sektörleri kritik öneme sahip. Yakın zaman içinde yeni ekonomi planımızda da önce SDDK'yı sonra TürkRey'i kurduk.  İşte kamu sigorta ve emeklilik şirketlerinin birleşmesinden doğan Türkiye Sigorta reformist hareketlerden birisi olacak. Türkiye Sigorta sektöre yön verecek, bölgesel ve küresel rekabette güçlü bir piyasa oyuncusu olacak. İstikrarlı büyümenin devamlılığı adına önemli bir misyon üstlenen Türkiye Sigorta'nın önümüzdeki dönemde global marka olma hedefiyle ülkemizi daha etkin bir yere taşıyacağından eminiz. 

Finansal piyasalarda iyileşmeye katkı sağlaması noktasında daha ciddi bir noktaya ulaşacak. Türkiye güçlü ekonomisiyle dünya ekonomilerinin krizden geçtiği bu dönemde yatırım ve projelerine hatta stratejik hedeflerine hız kesmeden devam ediyor. Bir yatırım malı olan bir sermaye malı olan fonlama açığı oluşturmayan altını kenara koyduğumuzda cari açığımız düşmeye devam ediyor. Katma değerli üretime ve istihdama dayalı büyümeye devam ediyoruz. 

 

 

YORUMLAR 6
  • Gerçekler 3 yıl önce Şikayet Et
    Dünya krizde şuan, dünyadaki ekonomik kriz yanında birde Pandemi krizi çıktı, etrafımız düşmanlarla çevrili, Akdeniz ve Adalar Denizinde enerji haklarımız için batılı çakallarla örtülü bir savaş halindeyiz, Berat bey tüm bu olumsuzluklara rağmen gayet iyi iş çıkarıyor. 2002'den önceki Türkiye'nin dünyanın en büyük ilk 3 ekonomisinden biri olduğunu sanan "her şey çok güzel olacak" diyen geçmişten bir haber ergenler bir zahmet sussun. Zaten Seçildiklerinden beri 1 senede İstanbulun başına gelmeyen kalmadı..
    Cevapla
  • serdar 3 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım ben sigortacıyım lütfen bizi büyük dev holdingler e yem etmeyin sigortacılık sektöründe çok haksızlık var küçük esnaf eziliyor yardım edin lütfen !!
    Cevapla
  • samet 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım seni seviyoruz ama Trabzon da istavritin kilosu 40 tl
    Cevapla
  • Kaplan. 3 yıl önce Şikayet Et
    Trabzonlu kardeşimiz Allah sağlığını sıhhatini versin.Bu ülke için dahada hizmet etme şansın olsun inşallah.Bu tencere tava ve gezicilere inat yola devam.Çalışan bu ülkede aç kalmaz.Ancak parası olan yan gelip yatar.Devlet ihtiyaçlı olanlara zaten yardım ediyor.O ağlayanların hepsi ayağını yorganına göre uzatmayan şükürsüzler.İstiyorlarki herşey istediğimiz gibi olsun.Yok öyle bir dünya .Boş durmayacaksın araştıracaksın.Rızkın için beklemeyeceklsin.İnşallah dahada güzel günlere ulaşacağız.O ağlayanlarında sesi kesilecek.Böyle bir gurupta var maalesef.
    Cevapla
  • gsli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım et pahalı, süt ve ürünleri fiyatları gittikçe artıyor, balık yiyemiyoruz. Lütfen bu konulara çözüm getirelim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle