Altında büyük vurgun! Aynı kişiyi 10 kez dolandırdılar

Sahte altın dolandırıcılıklarına bir yenisi daha eklendi. Bu kez İstanbul Fatih’te bir kişi elindeki sahte altınlarla bir döviz bürosunu tam 10 kez dolandırdı.

GİRİŞ 05.09.2020 14:12 GÜNCELLEME 05.09.2020 14:12
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Korona virüsle mücadelede normalleşmenin başlamasıyla birlikte yeniden başlayan düğünlerde altın fiyatlarının artması nedeniyle vatandaşların yeni gözdesi yarım gram altın oldu. Altın fiyatlarının yükselmesiyle birlikte dolandırıcılarda yeni taktikler denemeye başladı.İstanbul Fatih'te farklı günlerde aynı döviz bürosuna toplam 100 bin TL'lik sahte altın satan yaşlı adam yakalandı. Altınları sattığı andaki soğuk kanlı tavırları kamaralara yansıdı.

 

GÜNLER FARKLI TAKTİK AYNI

Olay, Fatih Hobyar Mahallesi Hamidiye Caddesi'nde bulunan bir döviz bürosunda meydana geldi. Büroya gelen yaşlı adam elindeki altınları bozdurmak istedi. Döviz bürosu çalışanı E.O. altınları özel solüsyona batırıp kontrol etti ve altınların sahte olmadığını gördü. Bunun üzerine adamdaki altınları alarak parasını verdi. Aynı adam sonraki günlerde yine aynı yere gelerek elindeki altınları bozdurmaya devam etti. Her seferinde altınları kontrol eden E.O., herhangi bir sorun çıkmadığı için altınları almaya devam etti.

 

DOLANDIRICININ FOYASI KAPALIÇARŞI'DA ORTAYA ÇIKTI

Yaşlı adam 31 Ağustos tarihinde aynı döviz bürosuna tekrar geldi. Elindeki 5 adet tam altını çalışana veren adam, onları da bozdurmak istediğini söyledi. Ancak E.O., elinde altınları karşılığında verecek parasının kalmadığını ve elindekileri bozdurmak üzere Kapalıçarşı'ya gideceğini söyledi. Adamın farklı günlerde getirdiği toplam 31 adet tam altını alarak Kapalıçarşı'ya giden E.O. orada büyük bir şok yaşadı. Altınları bozdurmak istediği yer, bu altınların darphane çıkışlı olmadığını, 3 boyutlu kaplama yöntemiyle hazırlandıkları ve dışının altın içlerinin ise gümüş olduğunu söyleyince E.O. döviz bürosuna dönerek yaşlı adamı beklemeye başladı ancak adam geri gelmedi.

POLİS ÜZERİNDEKİ SAHTE ALTINLARLA YAKALADI

Olaydan bir gün sonra, döviz bürosu çalışanı E.O., yaşlı adamı karşı kaldırımda gördü. E.O. bunun üzerine vakit kaybetmeden polisi arayarak ihbarda bulundu. Kısa sürede olay yerine gelen polis, adının Akif D. olduğu öğrenilen şahısı kıskıvrak yakaladı. Şüphelinin üzerinde yapılan aramada 40 adet sahte altın ele geçirildi. Şüpheli sorgulanmak üzere Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğüne götürüldü.

DOLANDIRICI TUTUKLANDI

Döviz bürosunun 100 bin TL'sini dolandıran yaşlı adam tutuklandı.Emniyetteki işlemleri tamamlanan Akif D., adliyeye sevk edildi. Şüpheli, çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Öte yandan, döviz bürosu çalışanı E.O.'nun, yaşlı adamın getirdiği altınlara toplam 100 bin 440 TL ödediği öğrenildi.

MERMERLERİ ALTIN DİYE SATTILAR

Öte yandan Mersin'de mermer parçalarını sarı jelatinle sarıp, altın diye sattıkları iddiasıyla biri kadın 3 kişi gözaltına alındı. Kendilerini öğretmen olarak tanıtıp, adres sorma bahanesiyle yolda tanıştıkları kişilere altın görünümlü mermerleri satan şahısların, vatandaşları 27 bin 300 lira dolandırdığı belirlendi.

Edinilen bilgiye göre, 1'i kadın 3 kişi, Tarsus, Toroslar ve Mezitli ilçelerinde sahte altın vererek, 3 vatandaşı dolandırdı. Kendilerini öğretmen olarak tanıtıp, adres sorma bahanesiyle tanıştıkları insanlara 'kuyumcu tanıdığınız var mı, elimizde altın var onları da satacağız' diyerek kandıran, ardından sarı jelatinle sardıkları mermer parçalarını altın diye müştekilere satan 3 kişi, polislerden kaçamadı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 35
  • Hfdd 3 yıl önce Şikayet Et
    Saro jelatini altin diye nasil yutar bi insan yaw tirnakla kazisan anlarsin
    Cevapla
  • MRT 3 yıl önce Şikayet Et
    Kaplama olayı çok eski bir numaradır o yüzden bilezik yada her ne ise kesildikten sonra kontrol edilmelidir. Diğeri zaten tam komedi sarı jelatini çocuğa ver o bile anlar
    Cevapla
  • temel 3 yıl önce Şikayet Et
    demek cezalarda sorun var yakala birak tam sacmalik adam gibi direk en az yuz yil ver ortalik biraz temizlensin bu tip suclulara gps takacaksin beynine nere gider ise takip edilecek
    Cevapla
  • Tosuny 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi oluyor. Bizim milleti ki dünyalık hırsı, kolaydan para kazanma çabası varken,çarpan çok olur.
    Cevapla
  • Konyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    Para hırsından bazıları tosuncuğu zengin eder bazıları tanıdık diye köşedeki sarrafı köşe yapar bazılarıda ucuza altın aldığı kişiyi köşe yapar.sonrada adam çıkar ortaya efendim benidolandırdılar yemezler .
    Cevapla
  • Fakir 3 yıl önce Şikayet Et
    Bunları niyeteşhir etmiyorlar insanlar tanışın önlemini alsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle