Aidat vurgunu! Yöneticiler kazanç kapısı yaptı...

Coronavirüs nedeniyle sitelerde ortak alanların kullanımı azalsa da aidatlar cep yakıyor. 100 metrekarelik dairenin aidatı 2.200 liraya kadar çıktı. Bazı yöneticiler aidatları ek kazanç kapısı haline getiriyor.

Aidat vurgunu! Yöneticiler kazanç kapısı yaptı...
Aidat vurgunu! Yöneticiler kazanç kapısı yaptı...
GİRİŞ 03.09.2020 16:07 GÜNCELLEME 03.09.2020 16:08
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Ev alırken ya da kiralarken, aidatlara dikkat etmek büyük önem kazandı. Özellikle sitelerdeki yüksek aidatlar site sakinlerini bezdiriyor. Salgın nedeniyle ortak alan kullanımının azalmasına karşın, site/apartman aidatları cep yakmaya devam ediyor. İstanbul'da markalı konut projelerinde 100 metrekarelik daireler için ödenen aylık aidat bedeli 2 bin 200 liraya kadar çıkabiliyor. Bir araştırmaya göre; Sarıyer, Kadıköy, Beykoz gibi ilçelerde yüksek miktarlarda aidat toplanıyor. İstanbul'da en düşük aidatı ödeyen ilçe ise Fatih.

 

 

KILIFA UYDURULUYOR

İstanbul'da markalı konutlarda 100 metrekarelik daireler için aidatlar 200 liradan başlayıp 2 bin 200 liraya kadar çıkıyor. Vatandaşlar yüksek aidat ücretlerinden şikayet ederken; site yönetimleriyle de kavgalar yaşanıyor. Aidatlar bazı sitelerde yöneticeler için kazanç kapısı haline de gelmiş durumda. Tanıdıklarından yüksek faturalar kestiren yöneticiler, böylece işi kılıfına da uyduruyo

BÖYLE SOYUYORLAR
Bir apartman yöneticisi, aidatları yükselten oyunları şöyle anlattı:

Boya, çim, tamirat gibi işleri tanıdıklara ya da anlaştıkları yerlere yaptırıyorlar. Ödenenden daha yüksek fatura kestirip, bunu apartman sakinlerine paylaştırıyorlar.

Yapılmayan ödemeler, yapılmış gibi gösteriliyor.

Muhtelif harcama kalemi ile bütçeler denkleştiriliyor.

İşlemler için 'rüşvet verdim' yalanı da en çok kullanılan yöntemlerden...

 

 

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 10
  • cevat kelle 3 yıl önce Şikayet Et
    İyi ki cehennem var la..
    Cevapla
  • mahkeme-i kübra 3 yıl önce Şikayet Et
    Behlül Dane Hz KSA'nin evine hırsız girmiş mezarlıkta beklerken sormuşlar hırsızı beklediğini söyleyince o şimdi senin paraları yiyor demişler eninde sonunda buraya gelecek buyurmuş insanları belki kurumları da aldatabilirsiniz ama mahkeme-i kübra'nın HAKİM'i hem kesinlikle ADİL'dir hem de kesinlikle aldatılamaz.
    Cevapla
  • Ali haydar yemez 3 yıl önce Şikayet Et
    Site ve apt aidatları yöneticilerin vicdanına kamış,yıl sonu seçimlerinde çok kat maliki toplantıya gelmezler çünkü toplantılar bazen gürültülü geçer,yöneticilerde kendi adamlarının desteğiyle tekrar tekrar seçilir soymaya devam ederler.Açık çıkmaz muhasebeyle onu ayarlarlar.Bunlar yasal soygunculardır.
    Cevapla
  • ... 3 yıl önce Şikayet Et
    vandaki toki yöneticileride aynı oyunu oynuyorlar ve ne temizlik ne bakım yok
    Cevapla
  • 444 3 yıl önce Şikayet Et
    aidat bellidir bütçe bellidir, yıl sonuna kadar bütçeyi bitirmek zorunda aidat avans olduğu için + bakiyede iade etmesi gerekir. Fazla fatura kestirmesine gelince denetçi zorunludur hem içerden hem dışardan, anlatması çok uzub
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle