Ülke ekonomisine 10 milyar TL gelir sağlıyor, hasada başlandı

Siirt'te ‘yeşil altın' olarak bilinen fıstıkta yılın ilk hasadı başladı. Toplanan fıstıklar kilogramı 40 liradan tesislere satılıyor.

Ülke ekonomisine 10 milyar TL gelir sağlıyor, hasada başlandı
Ülke ekonomisine 10 milyar TL gelir sağlıyor, hasada başlandı
GİRİŞ 03.09.2020 14:12 GÜNCELLEME 03.09.2020 14:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Kent merkezine 3 kilometre uzaklıkta bulunan bağlarda yetişen fıstık hasadına başlandı. Sabah erken saatlerinde başlayan fıstık toplama işlemleri akşam saatlerine kadar sürüyor.

Çuvallara doldurulan fıstıklar daha sonra işlenmek üzere tesislere bırakılıyor. Siirt fıstık üreticisi olan Necdet Akbey, Siirt fıstığının il ve ülke ekonomisine büyük katkısı olduğunu dile getirdi. Geçen yıla oranla bu yıl rekoltenin yüksek olduğunu belirten Akbey, Siirt'te hayırlısıyla hasat döneminin başladığını, rekoltenin yüksek olması nedeniyle mutlu olduklarını dile getirdi.

“Ülke ekonomisine getirisi 10 milyar liradır”

Yeşil altında hasat sezonunun başladığını belirten Akbey, “35 yıldır çiftçilikle uğraşıyorum. Bu sene 2020 yılı fıstık hasadına başlamaktayız. Fıstığımızın mahsulü bu sene çok güzeldir. Bunun yaklaşık 10 Milyar TL bazında ülke ekonomisine katkı sağlamaktadır. İnşallah bunun devamı her sene gelir. Çok mutluyuz. Allah'a binlerce kez şükür. İnşallah her sene böyle mahsul bu sene gibi güzel olur çiftçinin yüzü güler” diye konuştu.

YORUMLAR 6
  • Batmanliii 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanki 40 lira cok bir para adamlar emek verjyor 10 yil boyunca sen ekip biciyon vede surekli glder var ama gelir yok nedense ama 40 tl de cok bir para gibi lanse ediyosunuz yandas medya yonetimi
    Cevapla
  • trk 3 yıl önce Şikayet Et
    Nankörler tatmin olmaz
    Cevapla
  • Sinan Tekin 3 yıl önce Şikayet Et
    Bizde çiftçilik ek 2 ay 3 ay arada bir sula bakım yap, ürünü hemen sat, 10 ay yat ye
    Cevapla
  • Hamdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Yapma ozaman..demekki yapiyorsun kazaniyorsun.nankor rezil
    Cevapla
  • Onur 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir kerede şükret nankörlük etme ama alışmışsınız siz
    Cevapla
  • Gaziantep27 3 yıl önce Şikayet Et
    Valla gayette geliri guzel.Rabbim bol hasat versin herkese.Verdigin emegin karsiligini fazlasiyla aldigin bir mahsul.Zaten Rabbim ne rizik verdiyse odur fazlasi olmuyor.Nedense hic kimse memnun olmuyor şükür etmiyor hep bir memnuniyetdizlik var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle