Avrupa Komisyonu ekonomik verileri FactSet’ten alacak

ABD merkezli FactSet, Avrupa Komisyonu’na küresel tedarik zincirleri hakkında kapsamlı ve güncel veri sağlama hizmeti sunacak. Avrupa Komisyonu şirketin üç farklı veri setini kullanacak

Avrupa Komisyonu ekonomik verileri FactSet’ten alacak
Avrupa Komisyonu ekonomik verileri FactSet’ten alacak
GİRİŞ 03.09.2020 11:10 GÜNCELLEME 03.09.2020 11:21

ABD merkezli küresel entegre finansal veri ve analitik uygulamalar şirketi Factset, Avrupa Komisyonu’na veri sağlayacak. Avrupa Komisyonu’nun İç Pazar, Sanayi, Girişimcilik ve Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (Kobi) Genel Müdürlüğü, küresel ve Avrupa şirketleri arasındaki tedarik zinciri bağlantılarını analiz etmek için FactSet içeriğini kullanacak.

 

 

Avrupa Birliği’nin Tek Pazar politikasından sorumlu olan Komisyon FactSet’in üç veri setini seçti:

FactSet’in Tedarik Zinciri İlişkileri veri seti Avrupa Komisyonu’nun küresel tedarik zincirleri arasındaki bağlantıları izlemesine yardımcı olacak ve Tek Pazar'daki şirketlerin önemli müşterilerini, tedarikçilerini ve rakiplerini ortaya çıkaracak.

 

 

Şirketin Coğrafi Gelir verileri, şirketlerin jeopolitik, makroekonomik ve piyasa tehditlerinden etkilenen ülkelere gelir harcamaları hakkında ayrıntılı bilgi sağlayarak, Komisyon'un Avrupa şirketleri ve endüstrilerinin risk profilleri hakkındaki anlayışını genişletmeye yardımcı olacak.

FactSet’in üçüncü seçilen veri seti Saygın İşletmeler Endüstri Sınıflandırma Sistemi, şirketlerin gelirlerini sağladıkları ürün ve hizmetlere göre ayırarak, firmaların ve sektörlerin Kovid-19'daki gelişmelerden nasıl etkilenebileceklerine ayrıntılı bir bakış açısı sunacak.

Araştırma firmasının Avrupa, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı ve Kıdemli Başkan Yardımcısı Alexandra You-Capello anlaşmayla ilgili yaptığı açıklamada, “Güçlü politikalar güçlü verilere dayanır. Sektörler, şirketler ve tedarik zincirleri arasındaki ilişkilerin izlenmesi, AB'nin olduğu kadar birbirine bağlı olan bütün pazarlarda bir sorundur. Bağlantıları ortaya çıkarabilecek ve potansiyel riski işaretleyebilecek verilere artan talep görüyoruz; pandeminin bir sonucu olarak risk analizi genel bir biçimde gözümüzün önünde değişiyor” ifadelerini kullandı.

Avrupa Komisyonu’nun İç Pazar, Sanayi, Girişimcilik ve Kobi’ler Genel Müdürlüğü Ekonomik Analiz Birimi Başkan Yardımcısı Josefina Monteagudo anlaşmayla ilgili açıklamasında, “Avrupa Komisyonu kanıtlara dayalı politika üretimi ve tartışmalarına kendini adamıştır. FactSet'ten elde ettiğimiz veriler, tedarik zincirlerinin Avrupa ve Tek Pazar'la nasıl bağlantılı olduğunu daha iyi anlamamıza yardımcı olacaktır” dedi.