TC Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın desteğiyle yapılan GlobalSAT Show'u takip edenler tarihi bir ana tanıklık etti. Türkiye'nin yakında uzaya yollayacağı Türksat 5A uydusu ilk kez canlı yayında tüm dünyaya gösterildi.

Dünyanın önemli uydu ve uzay fuarlarından biri olan GlobalSAT Show'da “TURKSAT 5A ve Fırsatları” başlığıyla yapılan etkinliğe TURKSAT Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Ertok, Airbus Savunma ve Uzay Bölümü Telekom Uyduları Uzay Sistemleri Başkan Yardımcısı François Gaullier ve SpaceX Ticari Fırlatma Baş Direktörü Stephanie Bednarek katıldı.

TÜRKSAT 5A'nın yapımcısı Airbus ve Uzaya göndericisi olan SpaceX temsilcilerinin katıldığı etkinlikte, uzaya fırlatmak üzere bekleyen TÜRKSAT 5A ilk kez canlı yayında dünyaya gösterilmiş oldu.

Yorumlar 41 Yorum Var
  • muhsin turkuazgil 14.09.2020 09:22
    Amiin, Acilen
  • Harun 07.09.2020 21:16
    Mustafa isimli yorumcu senin gibi insanlar yuzunden 100 yildir patinaj cekiyoruz su kahrolasica ceneni kapartta vatanin icin bir kerede olsa iyi birseylerde sen uret asalaklik genlerinize islemis
  • Yavuz 07.09.2020 09:21
    Yarabbi alem-i İslam'ın koruyucusu olan devletimizi koru, Cumhurbaşkanımız a bereketli ömürler ihsan eyle, isabetli kararlar almasını nasip eyle.
  • Mustafa 06.09.2020 21:45
    (uydu yaptınız ama motorunu dışardan alıyoruz )diyen cikmadimi daha (ee motorrr)
  • Fatihin Fedayisi 06.09.2020 20:32
    Ey Chp uzaydan soğan patates saman getirecekler. Hemen karşı çıkın. Paralarımızı boş işlere yaptırıyorlar. Halbuki binlerce Atatürk heykeli yapılabilirdi. Ne işimiz olur uzayda. Hava yok su yok. Boş işlere para yaptırıyorlar. Avrupaya şikayet edin.
Daha fazla yorum görüntüle
'de daha fazlasını keşfet
Fragmanlar Dünya Sağlık Spor Yemek