Milyonları ilgilendiriyor! Emekliye eşit zam formülü

2020 yılına ocak zammı ile giren milyonlarca emekli 1000'er TL'lik Ramazan ve Kurban Bayramı ikramiyelerini de hesaplarında gördü. Bu yıl pek çok kazanç elde eden emeklilerin gündemine 'eşit zam' da var. SSK ve Bağ-Kur'lular zamlarının memur emeklilerininki gibi toplu sözleşme ile belirlenmesini talep ediyor.

Milyonları ilgilendiriyor! Emekliye eşit zam formülü
Milyonları ilgilendiriyor! Emekliye eşit zam formülü
GİRİŞ 03.09.2020 09:28 GÜNCELLEME 03.09.2020 12:23
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Emekli maaşlarıyla haberler gelmeye devam ediyor. Hükümet son yıllarda emeklilerin gelirini artıran pek çok düzenlemeyi hayata geçirirken; yeni müjdeler de gündeme geliyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, özellikle 'eşit zam' formülünün hayata geçirilmesini bekliyor.

 

 

TEK ÇATIDA ZAM

Halen memur emeklilerinin zamları memurlarla birlikte toplu sözleşmede belirleniyor. 9 milyonu aşkın SSK ve Bağ-Kur emeklisi ise her yılın Ocak ve Temmuz aylarında bir önceki 6 aylık dönemde gerçekleşen enflasyon kadar zam alıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklileri, "Madem aynı çatı altındayız, ayrı zamlar olmamalı. Tüm emekliler için toplu sözleşme yapılmalı" çağrısı yapıyor.

 

 

İYİLEŞTİRME İMKANI

Toplu sözleşmenin hayata geçirilmesi halinde, emekliler arasında farklı zam sistemleri son bulacak. Memur, SSK ve Bağ-Kur emeklisinin zammı bir arada belirlenecek. Düşük maaşlı olanlara iyileştirme de daha kolay olacak. Ayrıca zam oranı önceden bilinecek, enflasyona bağlı olmayacak.

'ZAMLAR PAZARLIKLA BELİRLENSİN'

SSK ve Bağ-Kur emeklileri, zam oranlarını memur emeklileri gibi önceden belirlemek istiyor.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 9
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Şu yalan haberleri yapmaktan bıkmadınız artık bir tarafınızdan uydurup uydurup asılsız haberler yapmayın insanlarıda mal yerine koymayın yeter artık
    Cevapla
  • misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    intibak yasası neden çıkmadı
    Cevapla
  • Halilibrahim unlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep ayni yazilar asilsiz soylemler icraat yok zaman geciyor ciddi asli olan sozleri bekliyoruz. Emeklilerin tamami bankalara borclu bumu esit gelir
    Cevapla
  • Ferit 3 yıl önce Şikayet Et
    Masalllllll
    Cevapla
  • Erdo 3 yıl önce Şikayet Et
    2000 yılı öncesindekilere nasıl ki intibak yapılmış ise, 2000 yılı sonrasına da acilen yapılmalı insanlar zor durumda, bir sigortalı emekli 6.500 Tl. gibi maaş alırken, aynı kurum emeklisinin 1.500 Tl. alması doğu değil. Sonra çalıştıkça maaş düşmemeli çok aptalca,. Emeklilerin sorunları acilen çözülmeye çalışılmalı. Aksi takdirde maalesef ki iktidara elektrik yol ve su olarak geri dönecektir. Bu bir tehdit değildir, hakkın hakkaniyetin arayışıdır. Ne kadar kaçarsanız kaçın er yada geç sizi bulacaktır.
    Cevapla
  • Emekli. 3 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah ama yıllardır hep haber oluyor sonuç yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle