Netflix'in Cuties filmiyle ilgili yeni gelişme!

Netflix’in 9 Eylül’de yayınlanması planlanan yeni filmi ‘Cuties’, tanıtım afişindeki görselde çocukları metalaştırdığı ve pedofiliye özendirdiği gerekçesiyle eleştirilerin hedefi oldu.

Netflix'in Cuties filmiyle ilgili yeni gelişme!
Netflix'in Cuties filmiyle ilgili yeni gelişme!
GİRİŞ 01.09.2020 12:24 GÜNCELLEME 01.09.2020 14:51
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

RTÜK den alınan bilgiye göre Aile bakanlığının başvurusundan sonra Netflix de yayımlanması planlanan Cuties filmi ile alakalı bir politika değişikliğine gitmeyen platform ile alakalı Rapörtör raporunu tamamladı ve RTÜK Başkanlık makamına katalogdan çıkarma ve idari para cezası uygulanması için sundu.

 

 

Netflix bu filme dair bir politika değişikliğine gitmez ise Perşembe günü yapılacak Üst Kurulda Netflix ile alakalı yaptırım kararının gelmesi bekleniyor. Netflix in yaptırım kararına rağmen filmi yayına sokması halinde ise geçici yayın lisansının iptal edilmesi söz konusu olacak.

YORUMLAR 10
  • Hilmi 3 yıl önce Şikayet Et
    Netfilix ‘in “sahiplerinin sahibi olanların” insan ve toplum vizyonunu ortaya koyuyor..Ve bu vizyonda bizim bir bütün olarak kültürümüz sadece delik deşik edilecek bir faktör veya nesne olarak mevcut..Kapatılmalı ..
    Cevapla
  • Tepki 3 yıl önce Şikayet Et
    Gelsin paralar,esas ahlaksızlık bu gibi durumlardan zarar görmesi muhtemel toplumun para karşılığında mazur görülmesi,zaten insanımız rtük dedim mi ne olduğunu biliyor bu kurum yozlaşmış,Türk örf ve adetleriyle uyuşmayan bir kurum.
    Cevapla
  • Hotel 3 yıl önce Şikayet Et
    Biz: Netflix sapıklık içeriyor artık kapatılsın. Işıklı aydınlar: Baba netflixte Cuties diye bi film çıkmış sende izle abi, adamlar sanat yapmış dinciler deliriyo
    Cevapla
  • Real Survivor 3 yıl önce Şikayet Et
    Netflixe hayır
    Cevapla
  • defedin gitsin 3 yıl önce Şikayet Et
    Netflix sonuçta ticari bir firmadan başka bir şey değil. Ticari firmalar bulundukları ülkelerin kurallarına yasalarına, ahlak anlayışlarına uymak mecburiyetindeler. Eğer Türkiyeden para kazanıp, birde üstüne biz kural falan tanımayız diyorlarsa defolup gidebilirler. Buna benzer şekilde Paypal firmasıda "ben çok büyük firmayım, Türkiye benim şartlarıma uymak zorunda" deyince Türkiyeden nasıl kovulduysa, Netflix denilen firmada Türkiyeden kovulmalı ya da yasaklanmalıdır.
    Cevapla
  • Hu de 3 yıl önce Şikayet Et
    Netflix ticari değil ideolojik bir firma . İdeolojisinde yozlastırma ve sapıtma sonuna kadar var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle