Harekete geçildi! 2 ilde petrol aranacak!

Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ'ye Mersin'de bir saha için, Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ'ye ise Şanlıurfa'da bir saha için petrol arama ruhsatı verildi.

Harekete geçildi! 2 ilde petrol aranacak!
Harekete geçildi! 2 ilde petrol aranacak!
GİRİŞ 31.08.2020 08:57 GÜNCELLEME 31.08.2020 09:03
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Maden ve Petrol İşleri Genel Müdürlüğünün petrol hakkına müteallik kararı, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

 

Buna göre, Arar Petrol ve Gaz Arama Üretim Pazarlama AŞ'nin Mersin'de 52 bin 903 hektar yüz ölçümüne sahip saha için, Derkim Poliüretan Sanayi ve Ticaret AŞ’nin ise Şanlıurfa'da 61 bin 258 hektar yüz ölçümüne sahip saha için petrol arama ruhsatı verilmesi talepleri incelendikten sonra her iki şirkete de 31 Ağustos 2020'den itibaren beş yıl süre ile petrol arama ruhsatı verilmesi kararlaştırıldı.

Öte yandan, Güney Yıldızı Petrol Üretim Sondaj Müteahhitlik ve Ticaret AŞ ve Aladdin Middle East Ltd Şti'nin Adıyaman'da müştereken sahip bulundukları bir sahaya ait petrol arama ruhsatının, süresinin sona ereceği 11 Aralık 2020 tarihinden itibaren 10 yıl süre ile uzatılmasına karar verildi.

 

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Ali Er 3 yıl önce Şikayet Et
    1960 yılında, Gaziantep'ten başlıyarak, Güney-Doğuda pekçok sahada Petrol bulan DOST ! ABD'li kovboylar bu kuyuların hepsine çimento KAPAK vurdular. Ayrıca, o yıllarda ABD, en fazla G.Antep fıstığı ıthalatcısı idi. O yıl - halkımızı uyutarak çok mikterda fıstık fidanı ve aşı kalemi araklıyarak, ABD' de fıstık üretmiye başladılar ve şu anda, fistık ihracatında en büyük Rakibimiz haline geldiler
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    Tüm betonlu kuyulara yeni sondaj vurun . Van gölunun dibi .ve cografi petrol yataklarıbolan bolgeler .kreter .olusan tum bolgeler .arayın bulun .
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bakın bu Ekonomik sıkıntıdan bizi ancak Allahın hazinesi bizi kurtarır. İnşallah Bereketli Petrol nasip etsın rabbimiz.
    Cevapla
  • Ali uzunbas 3 yıl önce Şikayet Et
    Bes sene petrol ruhsati verdiniz hic arama yapilmadi ne diye 10 sene daha ruhsati uzatiliyor maden arama ruhsatini aliyor ve hic bir faaliyette bulunmayan ruhsati iptal edilsin aranan kuyular tekrar aransin
    Cevapla
  • Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla