Özel okullarda KDV indirimi yapıldı

Özel okullarda yüzde 8 olan KDV oranı yüzde 1'e çekildi. 1 Eylül'de 2020'de yürürlüğe girecek olan indirim özel üniversitelerde de geçerli olacak. Söz konusu indirim 1 Haziran 2021 tarihine kadar sürecek.

Özel okullarda KDV indirimi yapıldı
Özel okullarda KDV indirimi yapıldı
GİRİŞ 30.08.2020 14:11 GÜNCELLEME 30.08.2020 14:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Resmi Gazete'de yer alan düzenlemeyle halihazırda yüzde 8 KDV oranına tabi eğitim ve öğretim hizmetindeki KDV oranı yüzde 1’e indirildi. 

Böylece salgın döneminde genel anlamda özel sektöre verilen desteklerin devamı mahiyetinde üniversiteler de dahil olmak üzere eğitim-öğretim dönemi başlamadan önce bu alanda faaliyette bulunan mükelleflerin KDV oranları indirilerek, aradaki farkın velilere olumlu yansıması amaçlandı.

 

 

YORUMLAR 8
  • Selami Uçar 3 yıl önce Şikayet Et
    Olan bize oldu. Bu sene büyük ihtimal okullar açılmayacak. Verdiğimiz paraları nasıl alacağız bilemiyoruz. Devlet net bir karar alıp mahkeme yollarına milleti sürüklemeli.
    Cevapla
  • Hasan 3 yıl önce Şikayet Et
    Hep devlet yani millet verecek...Hiç patronlara dokunmasın..Aman gelirleri düşmesin...
    Cevapla
  • Veli 3 yıl önce Şikayet Et
    Peki pandemi dönemi başlangıcında velilerden alınan yam ücretler ne olacak hem velilerden tam ücret alındı hemde özel okullara yarı çalışma ödeneği altında ödeme yapıldı devlet tarafından kardan kar ettiler
    Cevapla
  • Kuki 3 yıl önce Şikayet Et
    Soyulan vatandaş oluyor...
    Cevapla
  • vatandas 3 yıl önce Şikayet Et
    ulkede zengin fakir orantisi iyice yukseliyor Allah sonumuzu hayr etsin...fakire yasama hakki bitiyor.yeni ötv zamlari kafalarina gore uydurduklari enflasyon freni patlamis kamyon gibi gidiyoruz..
    Cevapla
  • pirana61 3 yıl önce Şikayet Et
    neden özel okullarda indirim oluyorki yani zenginlere indirim yapmanın anlamı neki aksine zam yapılsın yada devlet okulunda okutsun
    Cevapla
  • Kuki 3 yıl önce Şikayet Et
    Sanırım özel okullara pandemiden dolayı talep azaldı.Tabii aileler bilgisayar başı özel okula tonla para ödemek istemiyor ama parası bol olanada birşey diyemeyiz. :))))
    Cevapla
  • Samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel okullara sadece zenginler gitmiyor. Devlet okullarında çocuklarını serserilerle aynı ortama sokmak istemeyen aileler var.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle