4 milyar TL yatırım, 4 bin istihdam

"Dünyanın en büyük dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim üssü" olan MESS Teknoloji Merkezi, yatırımlardan ilki.

4 milyar TL yatırım, 4 bin istihdam
4 milyar TL yatırım, 4 bin istihdam
GİRİŞ 30.08.2020 10:14 GÜNCELLEME 30.08.2020 10:14
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Merkez, tamamen yerli kaynaklarla Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) tarafından kuruldu. Otomotiv, dayanıklı tüketim, demir-çelik gibi sektörlerde faaliyet gösteren 241 MESS üyesi şirket, ekonomiye yılda 30 milyar dolardan fazla katkı sağlıyor.

MESS Teknoloji Merkezi, ülkemiz sanayisinin dönüşümüne yön verecek. Türkiye’nin sürdürülebilir kalkınmasına ve teknolojik gelişimine millî çözümler üretecek.

Bir sanayi şirketinin dijital dönüşümünü gerçekleştirebilmesi için gereken bütün ihtiyaçları ve eğitimleri tek çatı altında karşılayacak merkez, metal sanayindeki işletmeler için tasarlandı.

200 milyon TL’nin üzerinde yatırımla kurulan merkez, model fabrika ile eğitim, gelişim ve danışmanlığı aynı çatı altında harmanlayacak. Merkez dünyada 17, Türkiye’de 28 ilk uygulama ve teknolojiyi içinde barındırıyor.

YORUMLAR 1
  • bekir 3 yıl önce Şikayet Et
    bu yerlerde çalışacak gençler var ama internet altyapısı berbat olduğu için yeterli eğitimleri alamıyorlar derhal gençlere yatırım yapılmalı 1 yıl içinde tüm hanelere 1 gbit limitsiz fiber internet ulaştırılmalı yavaş internet kısıtlamalar kotalar gençlerin hızını çok yavaşlatıyor çok aşırı zaman kaybı yaşatıyor
    Cevapla