Çok önemli doğalgaz ve İMF analizi: Erdoğan dediğini yine yapardı!

Cumhurbaşkanlığı Finans Ofisi Başkanı Prof. Dr. Göksel Aşan, Haber 7 Dış Haberler Koordinatörü Taha Dağlı'nın sunduğu Uluslararası Gündem programında Doğalgaz rezervinin pazarda Türkiye'nin elini nasıl güçlendireceği ve Türkiye'nin IMF'ye gittiği bir senaryoda nelerin yaşanabileceğini yorumladı.

Çok önemli doğalgaz ve İMF analizi: Erdoğan dediğini yine yapardı!
Çok önemli doğalgaz ve İMF analizi: Erdoğan dediğini yine yapardı!
GİRİŞ 29.08.2020 17:33 GÜNCELLEME 29.08.2020 17:51
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Aşan, Türkiye'nin son dönemde ortaya koyduğu kararlı ve güçlü duruşun yanı sıra keşfedilen doğalgaz ve İMF konusuyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Göksel Aşan'ın açıklamalarından satır başları;

 

KEŞİF PAZARDA TÜRKİYE'NİN ELİNİ GÜÇLENDİRİR Mİ ?

Elbette güçlendirir. Doğalgaz anlaşmaları henüz yenilenmedi. Her doğal kaynak bir finansal araca dönüşme potansiyelini taşır. Henüz çıkarmasanız bile finansal kaynağa dönüştürebilirsiniz. 2023'te bu kaynağı çıkarmadan önce bu kaynak çıkmış gibi finansal olarak kaynağa çevirebiliriz. Yeni sözleşmelerde ucuzlama en kritik aşama olacak. 

 

İMF'NİN KAPISINA GİTMİŞ OLSAYDIK?

Ayasofya'yı açabilir miydik, Suriye'de, Doğu Akdeniz'de kararlı olabilir miydik?

İMF'ye giden Cumhurbaşkanımız olsaydı bu söylediklerinizi yine yapardı. Liderden bağımsız olarak bakacaksak eğer 2018'de İMF'ye gitmiş olsaydık. İMF'nin denetçileri buraya geleceklerdi. Tek tek tedbirler konusunda sorgu sual moduna gireceklerdi. Olabilecek en kötü durum Türkiye'yi İMF'ye teslim etmiş olmaktı. Elbette bütün ülkeler finansal dalgalanmalardan etkilenebiliyorlar. Fakat her dalgalanmalarda İMF'ye gidenler bir sonraki dalgalanmada daha çok etkileniyorlar. Verdikleri reçeteler bir sonraki dalgalanmaya güçsüz girmenize neden oluyor. Üretim konusunda büyük sıkıntılar doğuracaktır ve kendi üretimini yapamayan Türkiye bağımsız olmayacaktı. 

Avrupa'nın Doğu Akdeniz konusunda yaptırım tehditlerine de değinen Aşan, bu tehditlerin bir işe yaramayacağını ve Türkiye'yi etkilemeyeceğini söyledi.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • Sabir 3 yıl önce Şikayet Et
    Insallah
    Cevapla
  • Türk'ün dostu 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu dış güçsüzlük çetesi her türlü şeytanlığı yapar. Yüzüne güler arkandan iş çevirir. Ne ABD ne Rusya'ya güven olmaz. Kayıtsız şartsız Pakistan ve Azerbaycan'da güven. Gerisine dikkat et.
    Cevapla
  • Dahi 3 yıl önce Şikayet Et
    Inşallah
    Cevapla