Türkiye'ye mesaj gönderdi! Ortak üretebiliriz! Savunmada dikkat çeken gelişme

Rusya Helikopterleri Genel Müdürü Andrey Boginskiy, Türkiye ile helikopter teknolojileri ve üretiminde iş birliğine açık olduklarını bildirdi.

GİRİŞ 26.08.2020 11:53 GÜNCELLEME 26.08.2020 12:15
Bu Habere 37 Yorum Yapılmış

Rus devlet savunma sanayi şirketi Rosteh'e bağlı Rusya Helikopterleri'nin Genel Müdürü Boginskiy, Moskova'da düzenlenen "Armiya-2020" etkinliğinde Rusya ve Türkiye arasında helikopter üretimine ilişkin AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Türkiye’ye yangınla mücadeleye yönelik üç adet Ka-32 helikopteri teslim edildiğine işaret eden Boginskiy, “Aldığımız bilgilere göre oldukça etkililer. Bu iş birliğinin ilk adımıdır.” diye konuştu.

Ka-32 helikopterlerinin Türkiye’nin yanı sıra Avrupa’nın çeşitli ülkelerinde de kullanıldığını belirten Boginskiy, “Ka-32’lere yönelik talebin artacağını öngörüyoruz. Bu helikopterleri güçlendiriyoruz ve 2022’de kapasitesi, havacılık elektroniği ve motoru daha geliştirilmiş bir helikopter olacak. İş birliğimiz açısından bunu umut vaat eden alanlar arasında görüyoruz ve diğer alanlara da açığız.” değerlendirmesinde bulundu.

 

 

Türkiye ile Rusya arasında teknoloji ve üretim konusunda da iş birliği yapılabileceğinin altını çizen Boginskiy, şöyle konuştu:

“Türkiye ile helikopter teknolojileri ve üretiminde iş birliğine açığız. Konu pazar durumu ve üretilecek ürünlerin geleceğiyle ilgili. Bu alanda iş birliğini görüşmeye hazırız. Ekonomik veriler üzerinde kararlar alarak pazar, hacim konularıyla başlamak gerekiyor.”

Boginsky, geçen yıl Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Moskova ziyaretinde gerçekleştirdiği görüşmenin ardından AA’ya yaptığı açıklamada, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) üretilen parçaların, Rusya’da kullanılabileceğini belirterek, “Rusya olarak Türkiye ile ortak helikopter üretimini de ihtimal dahilinde görüyoruz." demişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 37
  • Hacivat 3 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile her alanda beraber calisilmali müttefik dedin rusya gibi olur tek basina nato denen cüceler birligine kafa tutar rusya ile müttefik lik avrupanin türkiye planlarini bozacak ortadogunun yol gecen hani olmadigini hepsi anlayacak asya avrupa ya cephe olacak
    Cevapla
  • Misafir 80 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz elinizdeki porejeleri bir bitir in bakalım meşale Akkuyu nükleer santral gibi işi hızlandırın kendinizi bı kanitlayin dimi bak sizin ekonomiyi biz düzeltiyoruz yoksa emonomik olarak bitik siniz ekonominiz İspanya ekonomisi kadar yani teknoloji transferi olduktan sonra sizdeki avangartlari beraber urete biliriz fifti fifti 1sana1bana oşekil yani
    Cevapla
  • muco 3 yıl önce Şikayet Et
    Siz önce sözünüzde durun S400 teknoloji desteğini verin sonra bakarız helimi uçakmı yoksa atommu veya uçak gemisi veya denizaltı mı?
    Cevapla
  • Levrok 3 yıl önce Şikayet Et
    dizayn bizden olsun, sizin dizayn cirkin oluyor nedense.
    Cevapla
  • Akl 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemen ortak üretim yapın kaçmayın bu tip helikopter her işte kullanilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle