Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı: Kamuda esnek çalışma kararı!

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle, kamu kurum ve kuruluşlarında, uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.

Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı: Kamuda esnek çalışma kararı!
Son dakika! Cumhurbaşkanlığı Genelgesi yayımlandı: Kamuda esnek çalışma kararı!
GİRİŞ 26.08.2020 00:26 GÜNCELLEME 26.08.2020 00:53
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'yle, kamu kurum ve kuruluşlarında, uzaktan ve dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan genelgede şu ifadelere yer verildi:

"COVID-19 salgınının ülkemizde yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla;

Çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma yöntemleri uygulanabilir. Buna dair usul ve esaslar Cumhurbaşkanlığı, bağlı, ilgili ve ilişkili kurum ve kuruluşları için üst yönetici; bakanlıklar, bağlı, ilgili ve ilişkili kamu kurum ve kuruluşları için bakan; taşra teşkilatları (bakanlıklarca belirlenmemiş ise) ile mahalli idareler, bağlı kuruluşları ile mahalli idare birlikleri için ilgisine göre vali veya belediye başkanı; diğer kamu kurum ve kuruluşları için üst yönetici tarafından belirlenir. Bu yetki devredilebilir.

Bu kapsamda dönüşümlü çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli sayılır.

Bu Genelge kapsamında esnek çalışma yöntemlerinden faydalanan çalışanlar ile idari izinli sayılanlar bu sürede istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılırlar. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile görev yerinde çalışanlar hizmetin yürütülmesi sorumluluğu açısından eşittir. Uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar ile idari izinli sayılanların mali ve sosyal hak ve yardımları ile diğer özlük hakları saklıdır.

İdari izinliler, uzaktan veya dönüşümlü çalışanlar amirlerinin izni dışında görev mahallerinden ayrılamazlar ve hizmetine ihtiyaç duyulanlar çağrıldıkları anda görevlerine dönmek zorundadır."

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 52
  • Enigma 3 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhurbaşkanım, yanlış anlamayın memurlar zaten esnek çalışıyor. :) İşe gitmeyen bile var. Benim bildiğim demiryollarını bir check edin.... Herkes bir birini idare ediyor..
    Cevapla
  • düşünceli 3 yıl önce Şikayet Et
    peki ya özel sektör onlar can değil mi onlar da neden böyle bişey yok
    Cevapla
  • Ömer 3 yıl önce Şikayet Et
    Özel sektörde çalışan kronik hastalar ölsün mü ağalar
    Cevapla
  • S. Ö. 3 yıl önce Şikayet Et
    Ölmez kardeş, hemen bir doktora git, yalancıktan 2 öksür, ama 1 de olur. Testin negatif çıksa bile 14 gün, covid 19 ön tanısı adıyla raporunu al, eve gidinceye kadar toplu taşımada uyumaya başlarsın. Dene bak, kaybedeceğin bir şey varsa ben öderim.
    Cevapla
  • Türk 3 yıl önce Şikayet Et
    Merak etmeyin özelde ve kamu kurumlarda aynı şey devam edecek, Çalışan yine ÇALIŞMAYA DEVAM Çalışmayan yine KAYTARMAYA DEVAM edecek... Bu eğitim ve denetim işidir. Önce baştakilere eğitim verilecek ondan sonra onları denetlemeye bağımsız dışarıdan biri gönderilecek. Bunun önünü başka türlü kesemezsiniz. UNUTMAYIN HAKSIZLIK KARŞISINDA SUSAN DİLSİZ ŞEYTANDIR. Bakanlara, REİS' e haber gitmeyebilir Göremeyebilirler amaaaaa her şeyi gören bilen işiten ALLAH Var. Bilgilerinize...
    Cevapla
  • Önemli değil 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet ne yapsa suç onun için insanların vicdanı varsa devlet dairesinde de olsa kendi işi gibi hakkı gozetirse kimseye haksızlık olmaz madurda olunmaz sürekli izin alan ve yıl sonu geldiğinde bir kuruşu eksik almayan aç ozlulere de rabbim kalplerine Allah korkusu versin çünkü vicdani ve Allah korkusunu devlet veremez.
    Cevapla
  • Ali 3 yıl önce Şikayet Et
    Devlet verir nasilmi kurana el bastiracak yemin ettirecek ise almadan once.bak sen nasil vicdana gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle