Çavuşoğlu, Kalın ve Bayraktar'a yurt dışında devlet nişanı!

Ukrayna, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ve Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar'ı devlet nişanına layık gördüğünü açıkladı.

Çavuşoğlu, Kalın ve Bayraktar'a yurt dışında devlet nişanı!
Çavuşoğlu, Kalın ve Bayraktar'a yurt dışında devlet nişanı!
GİRİŞ 26.08.2020 00:49 GÜNCELLEME 26.08.2020 00:50
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ukrayna Devlet Başkanlığından yapılan açıklamada, Kalın, Çavuşoğlu ve Bayraktar'ın Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy'nin imzaladığı kararnameyle devlet nişanına layık görüldüğü belirtildi.

 

Kararnamede, Ukrayna'nın uluslararası otoritesinin güçlendirilmesi ve devletler arası iş birliğinin geliştirilmesine yaptıkları katkı dolayısıyla Kalın, Çavuşoğlu ve Bayraktar'a devlet nişanı verileceği kaydedildi.

Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Ukrayna ve Ukrayna-Türkiye ilişkilerine yaptığı hizmetlerden dolayı Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy’den devlet nişanı aldı.

Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Geldiğimiz nokta dost iki ülkenin artan ilişkilerinin en açık göstergesidir. Türkiye, Ukrayna’nın bağımsızlığını tanıyan ilk ülkelerden biri olarak her zaman iki ülkenin ilişkilerine önem verdi." ifadeleri kullandı.



İki ülke arasındaki iş birliğinin son dönemde savunma, teknoloji ve turizm başta olmak üzere çok yönlü olarak geliştiğini aktaran Bayraktar, Ukrayna ve Türkiye'nin birlikte geleceğe daha güçlü adımlarla yürüyeceğine inandığını söyledi.

Bayraktar, "Ukrayna devleti tarafından üstün hizmet nişanına layık görüldüğüm için onur duydum. Bu nişanı almaktan çok gururlu olduğumu ifade etmek isterim. Türkiye ve Ukrayna'nın her alanda iş birliğinin artması ve bu iş birliğinin iki ülkeye de en üst seviyede fayda sağlaması için çalışmaya devam edeceğim." dedi.

YORUMLAR 17
  • ALPEREN 3 yıl önce Şikayet Et
    evet, bir ara sınır öteki harekat sırasında da yazmıştım... rusya ile işbirliği evet , yapılsın...ancak rusyayı kontrol altına almak kaydıyla... yine aynı şekilde ukraynayı da disipline ederek kontrollü giderek işbirliği yapalım lutfen
    Cevapla
  • Yani. 3 yıl önce Şikayet Et
    Elin yahudi başkanı birşey almadan nişan vermez...
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah hayırlı etsin
    Cevapla
  • Muttaki 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber! Yıllardır duymak istediğim, görmek istediğim yakınlık Ukrayna'yla nihayet kuruluyor. Şu bir gerçek, Türkiye ve Ukrayna birlikte hareket etmezse Rusya buralarda bize hayat hakkı tanımaz.
    Cevapla
  • koylu 3 yıl önce Şikayet Et
    bravo amaaaa gaza gelmeyin.......
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle