Çin'li rakibinin hamlesine TOGG'dan cevap

Çinli elektrikli araç üreticisi Nio’dan bir atılım: ‘Batarya kiralama sistemi’. Konu ile ilgili TOGG CEO’su Gürcan Karakaş: “Değiştirilebilir batarya konusunu biz de değerlendirdik. Ancak bu sistem maliyeti düşürmez, aksine arttırır.”

GİRİŞ 24.08.2020 09:55 GÜNCELLEME 24.08.2020 09:58
Bu Habere 30 Yorum Yapılmış

ELEKTRİKLİ araç dünyasında her geçen gün yeni teknolojiler hayata geçirilirken, sektörün önde gelen üreticilerinden olma yolunda önemli adımlar atan Çin merkezli Nio, yeni bir sistemi hayata geçirdiğini açıkladı. İlk tanıtımından bu yana değiştirilebilir batarya için çalışmalar yapan firma, araçlarında yer alan bataryaları kiralama sistemine geçti. Elektrikli otomobillerin en pahalı parçası olan bataryanın kiralanması ile, otomobillerin satış fiyatını ise yaklaşık 10 bin dolar kadar düşürmeyi hedefliyor. Aynı zamanda araç sahiplerine aracı şarj etmek için beklemeden Nio istasyonlarında dolu batarya ile değiştirme imkanı da sunuluyor. Türkiye’nin Otomobili’nin rakipleri arasında yer alan doğuştan elektrikli araç üreticisinin bu sistemi hayata geçirmesi, “hem daha düşük maliyet hem de daha kolay şarj imkanı sağlaması hedeflenen bu sistemi TOGG neden kullanmıyor?” sorularını gündeme getirdi.

 

 

‘BİZ DE DEĞERLENDİRDİK’

Konu ile ilgili Hürriyet’e özel açıklamalar yapan TOGG CEO’su Gürcan Karakaş, Türkiye’nin Otomobili’nin yola çıkmadan önce dünyada içlerinde Nio’nun da olduğu 18 benzer girişimi analiz ettiğini, başarılı ve başarısız görünen alanlarını gözlediğini belirterek, “Başlangıçta değiştirilebilir batarya konusunu biz de değerlendirdik. Hatta bu konuda bir de patentimiz var. Ancak bir kaç sebepten yapmamaya karar verdik. Batarya paketimizin 2022 yılından sonra Euro NCAP’ten almayı hedeflediğimiz 5 yıldızın önemli bir parçası olduğunu çeşitli defalar dile getirdik. Aracın sabit parçası olan bir batarya paketi burulma direncini ve çarpışma güvenliğini de artırıyor” şeklinde konuştu.

 

 

BAŞKA MARKALAR KULLANAMIYOR

Araçların değiştirilebilir batarya ile şarj süresinden tasarruf edebileceği konusunda da değerlendirmeler yapan Karakaş, “Bizim bu sistemi tercih etmememizdeki bir diğer unsur ise batarya değişim istasyonlarının gerektirdiği yüksek yatırım maliyeti. Üstelik bu yatırımı yapıp hizmete aldığınızda da farklı markalardan şarj edilebilir elektrikli araç sahiplerinin kullanması mümkün olamıyor. Yalnızca altyapıyı kuran markanın kullanabildiği şarj altyapısı da verimsiz oluyor. Altyapıdan tüm araçların yararlanması pazarın hızlıca büyümesi açısından da önem arz ediyor” dedi.

‘MALİYET DÜŞMEZ GÜVEN DUYGUSU SARSILIR’

CEO Karakaş bu sistemin toplam maliyeti düşürmeyeceğini vurgulayarak, “Bataryayı leasingle vermek şirket açısından maliyeti azaltmaz. Aksine sattığı her araç için daha fazla batarya harcaması yapmaları gerekiyor. Öte yandan değiştirilebilir batarya ile ülke içinde hareket ederken her ihtiyaç duyulduğunda değişim yapabilmesi için yola çıkan her 1 araç için 5 ile 10 adet arası bataryanın değişim istasyonlarında hazır bulundurulması gerekiyor. Pazardaki araç sayısın 10 katı bataryanın sürekli şarj edilmek veya şarjda tutulmak zorunda olması da bir başka kritik nokta olarak karşımıza çıkıyor. Üstelik bu bataryalar sürekli takılıp çıktığı ve değiştiği için araç sahiplerinde ‘kullanılmış batarya kullanıyorum’ hissi yaratıyor, güven duygusunu sarsıyor” dedi.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 30
  • Teknolojik 3 yıl önce Şikayet Et
    Her şarj ihtiyacında değişim olmak zorunda değilki...istasyonda değişebilir bataryası yoksa kabloyla Normal şarj imkanı da olur... İstemeyen değiştirmez sarj eder. Ama acil ihtiyacta çok işe yarar...İlerde bu sistem yayılır ve verimli bir şekilde kullanılır hale gelip yaygınlaşırsa, bunu geliştirmede geç kalıp pişman olmasınlar sonra..??? İlerde bahsettiği dezavantajlar çözülebilir, daha ucuz , daha güvenli, daha pratik hale getirilip standart uygulama haline gelebilir de çünkü..??
    Cevapla
  • Musay 3 yıl önce Şikayet Et
    Şarj olayını sıkıntı etme sen o teknolojinin tam olarak düzenli çalışan zamanına kadar benzinli veya dizel araç kullanmaya devam et. Zamana göre haraket etmek lazım. Şimdiden hiç kafamı yoramam
    Cevapla
  • Misafir 3 yıl önce Şikayet Et
    Patent aldık diyor kiralama konusunda cevabı iyi okurmuşun muhterem
    Cevapla
  • Recep 3 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğin arabası eiktrikli değil hidrojenli olacak ,hem ucuz hem sınırsız.şimdidem bunada el atsalar daha iyi olur.
    Cevapla
  • Dünyalı biri 3 yıl önce Şikayet Et
    Sizin düşündüğünüz gibi ucuz değil Aksine çok maliyetli Ayrıca hidrojeni ayrıştırmak için mini bir rafineri gerekiyor o da şu an kullanılabilir değil
    Cevapla
  • Alparslan 3 yıl önce Şikayet Et
    Togg daha iyisini bilir
    Cevapla
  • milletin ferdi 3 yıl önce Şikayet Et
    Hidrojen petrol gibi doğalgaz gibi birincil enerji kaynağı değil. Hidrojen o kadar aktif ki saf olarak tabiatta pek bulunmuyor, hemen oksijenle birleşip su oluşturuyor, ya da karbon ile birleşik halde mesela doğalgaz (metan) olarak bulunuyor. Hidrojeni enerjinin yoğun şekilde depolanabildiği bir form olarak düşünmek yani bataryaya alternatif olarak düşünmek daha doğru olur. Hidrojeni artık benzin gibi yakarak mı hareket enerjisi elde edersin, yoksa yakıt pili vasıtasıyla elektriğe dönüştürüp elektrik motorunu mu sürersin o ayrı konu. Elektriğin işin içine girmesinin kontrolü kolaylaştırması ve dur kalkın sebep olduğu kayıpları azaltması gibi faydaları var.
    Cevapla
  • Selami Uçar 3 yıl önce Şikayet Et
    Renault Fluence elektriklide de bu sistem kullanılacaktı. Fakat yatırım maliyeti yüksek olduğu için hiçbir yerde istasyon kurulmadı. En iyi teknoloji hidrojen. Akaryakıt istasyonları buna göre sıvı şeklinde araca depoladıktan sonra sistem hidrojeni elektriğe çeviriyor. Hyundai bu araçtan üretti.
    Cevapla
  • ismail 3 yıl önce Şikayet Et
    hiç mantıklı degil ben yeni bataryami verip eski batarya alirsam nolacak zaten arabanin en pahali parcasiymis
    Cevapla
  • Türkİslamsevda 3 yıl önce Şikayet Et
    sabit+50 km bencede çok mantıklı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle