Satışından üretimine geçti, taleplere yetişemiyor

Bingöl'de evinin bahçesine tavuk çiftliği kuran Burhan Bor, günde 1650 yumurta elde ediyor.

Satışından üretimine geçti, taleplere yetişemiyor
Satışından üretimine geçti, taleplere yetişemiyor
GİRİŞ 23.08.2020 15:07 GÜNCELLEME 23.08.2020 15:12
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Bingöl-Genç karayolu 10. kilometresinde oturan Burhan Bor, uzun yıllar yumurta satışı yaparak geçimini sağladı.

 

 

Çocuk yaşlardan beri kümes hayvanlarına karşı ilgi duyan Bor, zamanla müşterilerinin doğal köy yumurtasını daha çok tercih etmesi üzerine, evinin bahçesine "Serbest Gezen Tavuk" çiftliği kurdu.

Geçen yıl çiftliğini faaliyete geçirerek, 2 bin tavuk yetiştirmeye başlayan Bor, talebin artması üzerine 400 tavuk daha aldı.

 

 

Bor, çiftlikte köy yumurtası ürettiklerini, insanların doğal ürünleri daha çok tüketmek istemesi üzerine doğal yumurta üretim işine başladığını söyledi.

"Bu sektör diğer sektörlerden çok daha farklı. Aynı zamanda riskli bir sektör. Sattığımız yumurtalardan insanlar çok memnun. Yumurtalarımıza talep var, insanlar daha doğal şeyler tüketmek istiyor. Bu taleplere cevap vermek için köy yumurtasına yöneldim." diyen Bor, hedefinin tavuk sayısını 5 bine çıkarmak olduğunu aktardı.

İlk olarak 2 bin tavuk alarak işletmeyi kurduğunu, talepler artınca 400 tavuk daha aldığını dile getiren Bor, yumurtaları çok rahat sattığını bildirdi.

Bingöl'de fabrika olmadığı için yem fiyatlarının yüksek olduğunu savunan Bor, "Yerimiz iyi, yem fiyatları dışında bir sıkıntımız yok. Yumurtayı rahat satıyoruz, talep de oldukça fazla." dedi.

Tavuk çiftliğinde şu an günlük 1650 yumurta elde ettiğini söyleyen Bor, sözlerini şöyle tamamladı:

"Mesleğim yumurtacılıktı. Toptan yumurta satış işini yapıyordum. Bu sektöre talep olduğu için bu işi yapmaya karar verdim. Ürettiğimiz yumurtayı gelip buradan alanlara kolisini 25, toptan alan işletmelere de 20 liradan satıyorum. Şu an günlük 55 koli üretiyoruz. Bu da yeterli değil ve hedefimiz günlük en az 100 koli yumurta, yani 3 bin yumurta üretmektir."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • Abuzer 3 yıl önce Şikayet Et
    Yem fiyatlarından bahsediyor birde organik diyor.çok tuhaf.
    Cevapla
  • Burhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Yazıyı okuduysan organik demiyorum gezen tavuk tabi ki yem veriyoruz bu haberin videosu var istersen sana atabilirim
    Cevapla
  • Emekli 3 yıl önce Şikayet Et
    Sen o tavuklara yumurta yemi verme bak bakalım o kadar verim alabilirmisin yada kışın ne yapacan soğukta tavuk yumurtlamaz ha gezen tavuk doğru velakin doğal yumurta değil bilesiniz
    Cevapla
  • GARİP GURBETCİ 3 yıl önce Şikayet Et
    Amötör olarak bu işle 14 yıldır ugraşıyorum yer istanbul Ne yaparsanız yapın gezen tavuk serbest dolaşan tavuk la organik yumurta olmaz Organik yumurta üretimi ancak köy usulü salma tavukculukla mümkün aeazide serbest salınmış olandır. ne yapasanız yapın 2000 tavukdan ortalama 850/veya 900 yumurta alırsınız.
    Cevapla
  • Sevko 3 yıl önce Şikayet Et
    GERÇEK GEZEN TAVUK SİSTEMİNDE 100 TAVUKTAN 25 YUMURTA ALIRSINIZ.TANESİ 1 TL DEN 25 TL EDER .100 TAVUGUN GÜNLÜK MAALİYETİ 20 TL YANİ KAZANÇ GÜNLÜK 5 TL DEĞER Mİ? DEĞMEZ Mİ? SİZ DÜŞÜNÜn
    Cevapla
  • Hak sever 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne bicim hesap? Bizimde 1200 tavuğumuz vardı günlük 700-800 yumurta alıyorduk.doğal yemle üstelik.en az 9 ay böyle.müşterisi olduktan sonra para kazanılır.
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Alakası yok. Sadece mısır ve buğday versen günlük 50 yumurta verir. Rasyon hazırmaktan anlıyorsan 80 90 yumurtaya kadar çıkar. Hazır yem versen 90 yumurta net alırsın.
    Cevapla
  • halil 3 yıl önce Şikayet Et
    Ondan sonra gezen tavuk diye yumurtasını yiyoruz, nerde geziyor üst üste bunlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle