Dünyanın en büyük sondaj şirketi iflas ediyor

Sondaj alanında dünyanın en büyük şirketi olarak bilinen İngiliz Valaris iflas ediyor. Petrol fiyatlarının düşmesi ve koronavirüs nedeniyle enerji talebinin azalmasıyla zor günler geçiren şirket 7 milyar dolarlık borç yüküne daha fazla dayanamayarak iflas mahkemesine başvurdu.

Dünyanın en büyük sondaj şirketi iflas ediyor
Dünyanın en büyük sondaj şirketi iflas ediyor
GİRİŞ 20.08.2020 15:32 GÜNCELLEME 20.08.2020 15:33
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

16 sondaj gemisi ve 74 adet açık deniz kuyusuyla bu alanda dünyanın en büyüğü olan Valaris, ödeyemediği bonoların ardından iflas mahkemesine başvurdu.

 

 

Wall Street Journal'ın haberine göre, Valaris CEO'su Thomas Burke, enerji sektöründeki ciddi küçülmeye dikkat çekerek, daralmaya ayak uydurmak ve daha güçlü bir şirket için bu adımı atmak zorunda olduklarını belirtti.

Şirketin 7 milyar dolarlık borç yükü olduğu ifade ediliyor.

 

 

4.3 MİLYAR DOLARLIK BORÇ BATAĞI

Londra merkezli Valaris, 2019 yılında Ensco ve Rowan'ın birleşmesiyle ortaya çıkmıştı ve kısa süre önce 4.3 milyar dolarlık borç batağındaki rakipleri Noble, dünyanın en büyük derin su kuyusu sahiplerinden Transocean ve Oklahomalı Chesapeake de iflas başvurusunda bulunmuştu.

2014 yılı ortasında 100 doları aşan petrol fiyatları pandemi döneminde 30 doların altına inmiş ve corona virüs nedeniyle enrjiye olan talebin sert düşmesiyle sektör olumsuz etkilenmişti.

YORUMLAR 9
  • Lord 3 yıl önce Şikayet Et
    kelepir fiyatına biz alalım.zaten batacakmış fşrma onlarında işine gelir.kalifiye elemanlarınıda alalım.Bu saatten sonra bu işleri hızlandırmak gerek artık.beş on yıl beklemek yok öyle.yoksa çökmeye kalkarlar.Kimseye fırsat vermemek gerek.Vira Bismillah.
    Cevapla
  • ali 3 yıl önce Şikayet Et
    sondaj malzemelerini alabiliriz, bundan sonra petrol işimiz olacak
    Cevapla
  • Fatih 3 yıl önce Şikayet Et
    Kesin Türkiye bunları kurtaracak demedi demeyin çünkü bizim sondaj makinemiz yok
    Cevapla
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    benim ailem dahil çok kanımızı döktükleri için ingiliz adını duyunca tüylerim diken diken oluyor tabii artık sömürge kalmadı lale devri bitti bu daha iyi günleriniz beter olun orta doğuda afrikada keşmirde daha bir çok yerde hala insanlar ingilizlerin ektiği fitne tohumlarının acısını çekiyor.
    Cevapla
  • gokhan 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu şirketi satın alabilecek ciddi Dolar rezervimiz var. Biz alalım Bütün petrol platformlarını zaten ihtiyaç da var şuan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle