Efsane yatırımcı Mobius'tan altın uyarısı

Ünlü ABD’li yatırımcı Mark Mobius altın alımı için doğru zaman olmadığını belirtiyor. Mobius şu anda güvenli yatırımın güçlü bilançoları olan hisse senetleri olduğunu belirtti

Efsane yatırımcı Mobius'tan altın uyarısı
Efsane yatırımcı Mobius'tan altın uyarısı
GİRİŞ 20.08.2020 11:43 GÜNCELLEME 21.08.2020 09:08
Bu Habere 42 Yorum Yapılmış

Korona virüsün oluşturduğu ekonomik dalgalanma sürecinde altın hızlı bir şekilde değer kazandı. Onsu 2.000 doların üzerine çıkan altın yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Fakat efsane yatırımcı Mark Mobius altın almakta çok hızlı davranılmaması konusunda uyarıyor.

 

Gelişmekte olan piyasaların yatırım öncüsü unvanıyla bilinen Mobius Financial News’e verdiği röportajda altın alacak yatırımcıların fiyatlarda düzeltme beklemesi gerektiğini belirtiyor. Bu düzeltme altının değerinin %10 oranında düşmesi anlamına geliyor.

ALTINI TAVSİYE ETMİYORUM
Mobius röportajında, “En güvenli yatırımlar hisse senetleri ve altın gibi değerli metaller. Fakat fiyat düzelmesi oluşana kadar altın ya da değerli metal alınmasını tavsiye etmiyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Altının fiyatı korona virüs krizi sürecinde oluşan piyasa dalgalanmaları nedeniyle bu yaz tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Pazartesi günü Warren Buffett’nin şirketi Berkshire Hathaway altın madenciliği şirketi Barrick Gold’un hisselerini satın alarak fiyatları yukarıya çekmişti.

Altın fiyatları Salı günü 2.000 dolar seviyesine tekrar ulaştı fakat 19 Ağustos’ta ABD Merkez Bankası’nın politika toplantısına dakikalar kala %2 gerileyerek Çarşamba gününü onsu 1.963 dolar seviyesinde geçirdi. Bank of America’nın hafta içerisinde paylaştığı en son araştırması yatırımdılar gözünde altının %31 oranında aşırı değerlendiğini gösteriyor. Bu 2011 yılından beridir görülen en yüksek oran.

Mobius yatırımcıların hangi yatırımlarda güvende hissedeceğine ilişkin sorulan soruya, “Güçlü bilançoları olan ve gelirlerini arttıran şirketlerin hisseleri en iyisi” ifadeleriyle yanıt verdi.

Geçtiğimiz hafta ABD başkanlık seçimlerine ilişkin de bir demeç veren Mobius Biden’ın zaferinin felaket olacağını dile getirmişti. Mobius, Trump galibiyetinin borsayı canlandırıp canlandırmayacağı sorusuna ise olumlu yanıt vererek, “Onun amacı insanları işlerine tekrar geri getirmek, işsizliği azaltmak ve genel olarak ekonomiyi canlandırmak" sözlerine yer vermişti.

YORUMLAR 42
  • Serdar göl 3 yıl önce Şikayet Et
    Gavura güven olur mu hiç. Kesin ucuzdan toplayıp parasına para katacaktır.
    Cevapla
  • Mehmet Can 3 yıl önce Şikayet Et
    Altın candır gerisi heyecan
    Cevapla
  • Ayşe 3 yıl önce Şikayet Et
    Aynen
    Cevapla
  • Murat Kurgan 3 yıl önce Şikayet Et
    Asıl sürpriz Doların sert düşüşü ile olacaktır
    Cevapla
  • cihan 3 yıl önce Şikayet Et
    bu saatteb sonra zor
    Cevapla
  • Adil 3 yıl önce Şikayet Et
    aşının bulunması ve faiz arttırımları başlamasıyla altın düşüş trendine girecek. 2021 sonunda altın onsu tahminim 1500 dolar.
    Cevapla
  • Cem 3 yıl önce Şikayet Et
    1800 dolar dip nokta yıl sonuna ise 2100 rahatlıkla gelir.1500 olma ihtimali mucizeninde ötesinde
    Cevapla
  • Ümit 3 yıl önce Şikayet Et
    Âltın al bekle ama bir iki ay değil.iki üç senede kazanırsın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle