ABD'den BAE merkezli şirketlere yaptırım

ABD yönetimi, İran'ın Mahan Havayollarına destek sağladığı gerekçesiyle Birleşik Arap Emirlikleri merkezli iki şirkete yaptırım kararı aldı.

ABD'den BAE merkezli şirketlere yaptırım
ABD'den BAE merkezli şirketlere yaptırım
GİRİŞ 19.08.2020 21:42 GÜNCELLEME 19.08.2020 21:51
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

ABD Hazine Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) merkezli Parthia Cargo ve Delta Parts Supply isimli iki şirketin, Mahan Havayolarına "temel parçalar ve lojistik" sağladığı vurgulanarak bu iki şirketin yaptırım listesine alındığı belirtildi.

 

Ayrıca Parthia Cargo'nun sahibi olan İran uyruklu Amin Mahdavi de söz konusu yaptırım listesine alındı.

Yaptırımlar kapsamında bu şirket ve şahısların ABD'deki mal varlıkları dondurulurken, Amerikan şirketleri ya da vatandaşlarının bu kişi ve şirketlerle iş yapması da yasaklandı.

 

Açıklamada görüşlerine yer verilen ABD Hazine Bakanı Steven Mnuchin, "İran rejimi, Mahan Havayollarını Suriye ve Venezuela'daki rejimler de dahil olmak üzere dünyadaki istikrarsızlaştırma gündemini yaymak için kullanıyor ayrıca, bu şirket aracılığıyla Orta Doğu'daki terör örgütlerine destek veriyor." değerlendirmesinde bulundu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 8
  • Yerli ve Milli 3 yıl önce Şikayet Et
    şairin dediği gibi sayyad-ı bi insafa hizmetten zevk alan erbab-ı denaettir yani insafsız avcıya hizmet eden av köpeği gibi zalim ve katillerin yardımcıları da aşağılık kimselerdir bae o kadar köpeklik yaptı ama israil abd vs yine de yaranamadı yaptığı hainlik münafıklıkla kaldı bu daha bu dünyadaki rezilliği bunun dahası da var...
    Cevapla
  • ünlü düşünür 3 yıl önce Şikayet Et
    eger bunu trump gercekten yaparsa trump ve bazi liderler masonlarla savasiyor demektir ama insanin aklini karistiriyorlar mademki bae israili destekledidiye boyle yaiyor ozaman niye israile sözde bazi filistin topraklarini verdim diye imza atiyor kimse artik batinin terorist devleti 2 devlet yok olmadikca dunyaya huzur gelmez biri abd biri kafir israil
    Cevapla
  • Samsunlu 3 yıl önce Şikayet Et
    ABD ve İsrail yok olunca huzur mu gelecek sanıyorsun? Rusya ve Çin pusuda yatmış bekliyor. Ellerine fırsat geçse herkesi diri diri yerler.
    Cevapla
  • Olacak 3 yıl önce Şikayet Et
    Trump be bizim çocuk
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    İt iti ısırmaz inanmıyoruzl siyonist işgalci terörist devlet Amerika ya imanöauacağızda.
    Cevapla
  • Selim asaf 3 yıl önce Şikayet Et
    Ha Ha
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle