Başkan Erdoğan: Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakaladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başkent Organize Sanayi Bölgesi'ndeki Kalyon Güneş Teknolojileri Fabrikası Açılış Töreni'nde konuştu. Erdoğan, ''Ülkemiz kaynaklı olmayan bazı sıkıntılarla karşılaşsak da, Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor'' dedi.

GİRİŞ 19.08.2020 16:02 GÜNCELLEME 19.08.2020 16:24
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

Doğu Akdeniz'deki gelişmelerle ilgili konuşan Erdoğan, ''Bir asır önce nasıl millet olarak Sevr’i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz’de dayatılmak istenen Sevr’e boyun eğmeyeceğiz'' dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

 

Kalyon Holding tarafından inşa edilen güneş paneli fabrikasının açılışında sizlerle beraber olmaktan bahtiyarlık duyuyorum. Ülkemize milletimize hayırlı olmasını Allah'tan diliyorum. Bu üretim tesisini ülkemize kazandıran Kalyon Holding’i ve bu projeye destek veren bakanlıklarımızı gönülden tebrik ediyorum.

MİLLİ ENERJİDE DEV ADIM

Yıllık 500 mW güneş paneli üretim kapasitesini özellikle yurt dışından gelen talepler neticesinde 2 katına çıkarılacak olması da önemli bir referanstır. Artık sadece üretmek sadece ürettiğini iç piyasa ve yurt dışına satmak yetmiyor, şirketlerimizin üretimle beraber inovasyona araştırma ve geliştirme faaliyetlerine de önem vermesi gerekiyor.

Yıllık 2 milyon ton fosil ve karbon monoksit salınımını engellemiş olacağız. Böylece her açıdan çevreci, modern olacak bir tesisi daha ülkemize kazandırmanın gururunu yaşayacağız.

Dünyanın birçok ülkesinde koronavirüs sebebi ile yatırımlar durmuşken Türkiye özel sektörüyle kamu kurumlarıyla özgün bir yol izliyor. İnsanımızın sağlığından taviz vermeden ekonomimizi yeniden büyüme trendine sokmaya gayret ediyoruz, dünya genelinde 800 bin insanın canına mal olan bir sağlık krizinin üstesinden gelmek elbette kolay değildir.

TURİZM SEKTÖRÜ TOPARLANMAYA BAŞLANDI

Rusya, Ukrayna ve Almanya’dan gelen misafirlerimizin sayısının artmasıyla turizm sektörümüz toparlanmaya başlamıştır.

Virüs sebebiyle dünyada yatırımlar durmuşken Türkiye, yatırımlarıyla özgün bir yol izliyor. Ekonomimizi tekrar büyüme trendine sokmaya gayret ediyoruz. Turizm sektörümüz toparlanmaya başlamıştır. Ülkemiz kaynaklı olmayan bazı sıkıntılarla karşılaşsak da, Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor.

TARİHİ REKOR KIRILDI

Yılın ilk 7 ayındaki yatırım talebi geçen senenin %287 üzerinde seyrediyor, Türkiye genelinde konut satışları 2020’nin Temmuz ayında Geçen yılın aynı ayına oranla %125 artarak tarihi bir rekor kırmıştır.

OSB’lerdeki elektrik tüketimi Temmuz ayında Haziran’a göre %7 daha fazla gerçekleşti. Yine ilk 7 ayda sanayi siciline 8266 işletme kaydoldu burada da geçen seneye göre %6’lık bir artış var. Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor, bu tempoyu daha da artırmakta kararlıyız.

DIŞA BAĞIMLILIK BİTECEK

CHP'nin tek derdi, otel lobilerinde gizlice buluştukları IMF'ye Türkiye'yi teslim etmektir. Üretime ve yatırıma devam edeceğiz. Bizim işimiz muhalefete aldırmadan yatırımlara devam etmektir.Yeni başarı hikayelerini birlikte yazacağız. İnşallah yarın çok daha iyi bir konumda olacağız. CHP zihniyetinin bizi esir almasına izin verirsek bu ülkeyi siyasette, vesayette, sanayide, ithalatta, enerjide dışa bağımlılığa mahkum ederiz. Tüm müteşebbislerimizin bu ülkenin aydınlık geleceğine inanmalarını bekliyorum.

Sürdürülebilir kalkınmanın temel şartı enerjide dışa bağımlılığı en aza indirmektir. Enerjide dışa bağımlılık enerji güvenliği açısından da bir tehdit unsurudur. 4.1 milyon hanenin tüketimini güneş enerjisiyle karşıladık. Farklı enerji kaynaklarıyla üretim altyapımızı zenginleştiriyoruz. 

Bugün güneşten elektrik üretimi, toplam üretimin yüzde 4'ünü oluşturuyor. Yerli ve milli enerjinin enerji sepetimizdeki payını artıracak yatırımlara hız verdik.

Tek bir kaynağa bağımlı kalmadan, farklı enerji kaynaklarını sisteme dahil ederek enerji üretim alt yapımızı zenginleştiriyoruz. Hali hazırda Türkiye’nin kurulu gücünün yarısı yenilenebilir enerji kaynaklarından oluşuyor.

Bu yıl ilk defa güneş ve rüzgar santrallerimizin toplam elektrik üretimimizdeki payı %10’un üzerinde gerçekleşti. Enerji arz kaynaklarımızı çeşitlendirirken eş zamanlı olarak hidrokarbon arama faaliyetlerimize de hız kazandırdık. Akdeniz’deki hak ve hukukumuzu korumaya yönelik attığımız adımlar enerjide dışa bağımlılığımızı ortadan kaldırmak için hayati öneme sahiptir.

DOĞU AKDENİZ MESAJI

Özellikle Doğu Akdeniz’de ne işimiz var diye soran muhalefetin bu hususları iyi öğrenmesini istiyorum. Türkiye’nin farklı cephelerde yürüttüğü mücadele bir istikbal mücadelesidir.

Bugün Mavi Vatan ve Mavi Vatan’ı savunmakta o derece önemlidir. 1 asır önce nasıl Sevr’i yırtıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz’de dayatılmaya çalışılan Sevr’e boyun eğmeyeceğiz. Maalesef biz siyasette, ekonomide, enerjide ve daha birçok alanda geçmişte yapılan hataların bedelini ödemek zorunda kaldık.

Misakı Milli sınırlarımıza sahip çıkılmaması ile adalar meselesinde ürkek davranılmasının ülkemize çok büyük maliyetleri olmuştur. Ege ve Akdeniz’de yüzleştirdiğimiz kronik sorunların temelinde bu dönemde yapılan yanlış hamleler bulunuyor, zamanın şartlarına sığınarak hataların üstünü örtmeye çalışmak kolaya kaçmaktır.

YORUMLAR 51
  • MEHTER 3 yıl önce Şikayet Et
    Vatanımıza , Devletimize , Milletimize Hayrı dokunan Dini Dili , ırkı ne olursa olsun Devletimizi devletim bilen Vatanımızı Vatanım bilen TÜRKİYEDE yaşayan hizmette sınır tanımayan bayrağımızı tanıyan kardeşlerimize selam olsun Devletimizin Tüm insanlara üstün hizmet aşkıyla gayretli çalışmalarını her yönüyle Takdir ediyoruz ALLAH cc bu vatana hizmet edenleri cennetinin en güzel yerlerini nasip eylesin
    Cevapla
  • catida panel 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu uretilen gunes panellerini basta gunes ve isigi cok alan sekphirlerimiz olmak uzere Turkiyenin her yerinde catisi buyuk ve genis olan apartman site ozel sirket isletme fabrika.. kamu okul hastane adliye karakol fabrika tesis...resmi dairele buyuk ahir mandira kumes spor salonu....yani catisi buyuk genis gunes ve isigi iyi goren butun binalarimiza gunes enerji panelleri donatiilip dosenerek hem yer ve mekandan kazaniriz hemde bu mekan ve yer sahipleri ve ulkermiz fazladan kazanc saglamis olur
    Cevapla
  • Nihat 3 yıl önce Şikayet Et
    Reis her zaman her şeyin güzelini yaptı güven tam durmak yok yola devam bize düşen doğruyolda ölümüne de olsa yürümek
    Cevapla
  • Diriliş ve Uyanış 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolumuzu açık etsin. İçimizdeki hainlere münafıklara fırsat vermesin. Daha güzel günleri görmek nasip eylesin.
    Cevapla
  • Kimin icadı 3 yıl önce Şikayet Et
    İcad eden kim? Amerika, övünen kim? Eskiden herkes siyah beyaz televisyona bakıyrdu CHP döneminde şimdi 70 sene sonra da olsa bizim de uydularımız var, nerde alkış?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle