Altın fiyatları çakılabilir! Tek bir açıklamaya bakıyor

Küresel ekonomide pandemi kaynaklı belirsizlik nedeniyle altın fiyatlarında agresif yükseliş ve düşüşler devam ediyor. Dün 460 TL seviyesinde güne başlayan altının gram fiyatı 480 TL'den günü kapattı. Altın fiyatlarında ani yükseliş ve düşüşlerin yaşandığına dikkat çeken uzmanlar, "Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı çalışmaları ile ilgili gelecek bir açıklama yatırımcılara alım fırsatı sunacak" uyarısında bulunuyor.

GİRİŞ 19.08.2020 09:14 GÜNCELLEME 19.08.2020 17:14
Bu Habere 57 Yorum Yapılmış

Koronavirüs salgını, ABD-Çin arasında ticaret savaşı, küresel ekonominin geleceğine dair endişeler... Altın fiyatları küresel gelişmelere bağlı olarak yükselmeye devam ediyor.

 

Geçtiğimiz hafta Rusya'nın aşı açıklamasının ardından ani düşüş yaşayan altın, dün güne 460 TL seviyesinde başladı ancak günün sonunda 480 lirayı gördü.

Peki altın fiyatlarındaki yükseliş ne kadar devam edecek?

 

Yeni Şafak'a değerlendirmelerde bulunan Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, Dünya Sağlık Örgütü'nden aşı çalışmaları ile yapılacak bir açıklamanın altın fiyatlarına önemli ölçüde etki edeceğini söyledi.

Aşı ile ilgili müjdeli bir haberin yatırımcılara alım fırsatı sunacağını vurgulayan Memiş, "Rusya'dan gelen aşı haberi piyasalar bahane olarak bekliyordu ve bu bahane yakalanmış oldu zira çok agresif bir yükseliş vardı." dedi.

Altının son dönemde değerinden fazla gelir sağladığına dikkat çeken Memiş, yatırımcıların kısa vadeli yatırım yaparken dikkat etmesi gerektiğine söyledi:

"Geçtiğimiz haftalarda serbest piyasalarda altının gram fiyatı 520 TL seviyesine kadar yükseldi. Hiç kimse o bu seviyede bir alım beklemezken, kuyumcular önünde kuyruklar oluştu. Altın 430 TL seviyesine kadar düştüğünde ise çok fazla talebin olmadığına şahit olduk. Demek ki burada panik ve psikolojik algı çok önemli. İnsanlar panik alımı ile 520 TL'den aldı ama zarar etti. Bu panik alımlara dikkat etmeliyiz."

GÜMÜŞ ALTINDAN ÇOK KAZANDIRIYOR

Altın ve Para Piyasaları uzmanı İslam Memiş, gümüşün değerli bir emtia olduğunu belirterek, son dönemde altından daha çok kazandırdığını söyledi:

"Altın 300 liradan 485 TL'ye kadar değil değer kazandı ancak gümüş 2.50 liradan 7.5 TL seviyesine kadar yükseldi. 5 ayda yüzde 120 getirisi oldu. Emtialar arasında en kuvvetli getirisi olan şu an gümüş. Gümüşü vatandaşlar ihlal etmemesi gerekir. Pandemi sürecinde gümüşün değeri çok arttı. Salgın hastalıklarda ve tıp sektöründe gümüş çok kullanılıyor. Şirketler de yurt dışında gümüş stokunu arttırmış durumda. Altın fiyatlarında olduğu gibi gümüşte de bir geri çekilme bekliyoruz.

GÜMÜŞÜN GRAMI 10 TL'Yİ GÖREBİLİR

Önümüzdeki 3 yıl boyunca gümüşün ONS fiyatında 40-50 dolar bant aralığında, gram tarafında ise 10 TL üzerinde fiyatlamalar bekliyoruz. Önümüzdeki yıllarda gümüş altından daha fazla değer kazanacağını tahmin ediyoruz"

KAYNAK: YENİŞAFAK
YORUMLAR 57
  • Yapma Lütfen 3 yıl önce Şikayet Et
    Bu iyi kalpli arkadaşımızın söylediği tek doğru şey "elinizdeki altını satmayın." altın hakkında başka yorumu yapma diyorum ama yorum yapmadan da duramıyor kerata.
    Cevapla
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    6 aylık gr altın GRafiğine baktım aynı gece düşmüş. Lütfen sen yorum yapmaaaa
    Cevapla
  • SinHa 3 yıl önce Şikayet Et
    İslam Memiş'i dinlerseniz zarar edersiniz. Ben ettim siz etmeyin
    Cevapla
  • Dilek 3 yıl önce Şikayet Et
    Altın ilerki zamanda düşecekmi yoksa yükselecekmi kesin bir bilgi verirmisiniz
    Cevapla
  • Doğan 3 yıl önce Şikayet Et
    Öyle kesin bilgi veren varmı acaba
    Cevapla
  • Kesin bilgi 3 yıl önce Şikayet Et
    öyle bir zaman gelir ki bir gram altınla bir ev alınır, öyle bir zaman gelir ki bir kilo altınla bir bardak su alınır.
    Cevapla
  • VATANDAŞ 3 yıl önce Şikayet Et
    "ilerki zaman" nedir, bir hafta sonra mı, iki yıl sonra mı? Altın da çocuk gibidir, düşer kalkar düşer kalkar bir de bakmışsın ki senin boyunu aşmış. Düştüğünde ağlamayacaksan yükseldiğinde zıplamayacaksan altın al ve sakin ol, sen kendi işine gücüne bak o kendi kendine büyür.
    Cevapla
  • Salih 3 yıl önce Şikayet Et
    Yükselir
    Cevapla
  • yakuza 3 yıl önce Şikayet Et
    dusecek kesin bilgi
    Cevapla
  • Emin 3 yıl önce Şikayet Et
    Altın çakıllacak mış Buna Deliler bile inanmaz...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle